IGPF: Un cetăţean bulgar, care s-a comportat agresiv într-un avion, cercetat penal

IGPF: Un cetăţean bulgar, care s-a comportat agresiv într-un avion, cercetat penal

Un cetăţean bulgar, acuzat că s-a comportat agresiv cu personalul avionului în care călătorea, este cercetat penal de poliţiştii de frontieră din cadrul Aeroportului Internaţional "Henri Coandă".

"În data de 27.03.2018, în jurul orei 21,30, poliţiştii de frontieră ai Aeroportului Internaţional 'Henri Coandă' au fost informaţi de către echipajul unei curse aeriene care a aterizat pe aeroport că, pe timpul zborului, unul dintre pasageri a manifestat un comportament agresiv, punând în pericol siguranţa pasagerilor. Ca urmare a faptului că pilotul şi copilotul au depus plângere în acest sens, persoana în cauză, un cetăţean bulgar în vârstă de 28 de ani, a fost preluată de către poliţiştii de frontieră şi i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea unui act de violenţă fizică sau psihică asupra personalului navigant aflat la bordul unei aeronave civile în zbor", se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis, miercuri, AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, cetăţeanul bulgar va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale care se impun.

IGPF precizează că, potrivit legii, săvârşirea oricărui act de violenţă fizică sau psihică asupra unei persoane aflate la bordul unei aeronave civile în zbor sau în pregătire de zbor reprezintă infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani şi interzicerea unor drepturi. Dacă fapta este săvârşită asupra personalului navigant, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Percheziții la clanul interlop Duduianu

2 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

3 „Dragă Marian, ai 3 ani de școală” / Replica medicului Vasi Rădulescu după ce a fost atacat de Godină

4 O dare în gât profi...

5 ULTIMA ORĂ Rusia a început să-și evacueze ambasada de la Kiev și personalul diplomatic din alte orașe ale Ucra…