IGPF: Un român care a ajutat să treacă graniţa şapte cetăţeni turci, cercetat pentru trafic de migranţi

IGPF: Un român care a ajutat să treacă graniţa şapte cetăţeni turci, cercetat pentru trafic de migranţi

Poliţiştii de frontieră din Moraviţa au depistat, în timpul unei acţiuni de combatere a migraţiei ilegale desfăşurată în judeţul Timiş, un cetăţean român care a sprijinit şapte turci în încercarea de a trece ilegal frontiera.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Poliţia de Frontieră Română, o patrulă a poliţiei de frontieră a oprit pentru verificări, pe DJ 588B, un autoturism înmatriculat în România, condus de un bărbat de naţionalitate română.

"În interiorul mijlocului de transport au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, şapte cetăţeni străini, toţi bărbaţi, fără documente de identitate asupra lor. Poliţiştii de frontieră i-au condus pe aceştia la sediul instituţiei pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele descoperite în autoturism sunt cetăţeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 19 şi 47 de ani care doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei", se arată în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, s-a stabilit că şoferul în vârstă de 31 de ani, cetăţean român, intenţiona să îi ajute pe cei şapte turci să ajungă din zona de frontieră în interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi în cazul cetăţeanul român şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat în cazul celor şapte turci. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu