IGPF: Zece cetățeni irakieni, depistați la frontiera cu Bulgaria

IGPF: Zece cetățeni irakieni, depistați la frontiera cu Bulgaria

Un număr de zece cetățeni irakieni, nouă adulți și un copil, care au încercat să intre ilegal în România din Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde, au fost depistați de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Constanța, informează sâmbătă IGPF.

Cei zece cetățeni irakieni au fost predați, sâmbătă dimineața, autorităților de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit unui comunicat transmis de IGPF, o patrulă mixtă formată din polițiști de frontieră din cadrul Sectorul PF Negru Vodă și lucrători din cadrul Poliției Orașului Negru-Vodă a depistat vineri, în apropierea localității de frontieră Darabani, mai multe persoane care se deplasau pe jos, dinspre Bulgaria spre România.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul SPF Negru Vodă pentru continuarea cercetărilor.

În cadrul primelor verificări, persoanele în cauză au declarat că sunt cetățeni irakieni, cu vârste cuprinse între 12 și 50 de ani, și intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei. Asupra acestora au fost descoperite documente prin care solicitaseră azil în Bulgaria.

Conform sursei citate, au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de intrare în țară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat, faptă prevăzută și sancționată de Codul Penal, iar cei zece cetățeni irakieni au fost predați autorităților bulgare sâmbătă dimineața, în baza protocolului româno-bulgar, în vederea continuării cercetărilor.

AGERPRES/(autor: Karina Olteanu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina