IGPR - acțiune în Deltă și pe Marea Neagră privind braconajul piscicol: Aproape 17 t de rapane și peste 200 kg de pește, indisponibilizate

IGPR - acțiune în Deltă și pe Marea Neagră privind braconajul piscicol: Aproape 17 t de rapane și peste 200 kg de pește, indisponibilizate

Aproape 17 tone de rapane, peste 200 de kilograme de pește și setci în lungime totală de peste un kilometru au fost indisponibilizate de polițiștii Serviciului de Poliție "Delta Dunării", în urma unei acțiuni de două zile pentru prevenirea braconajului piscicol.

''În perioada 13 — 15 septembrie, polițiștii Serviciului de Poliție 'Delta Dunării' au acționat în Delta Dunării și pe Marea Neagră pentru protejarea fondului piscicol și prevenirea braconajului. În urma acțiunilor desfășurate, echipele de control au constatat 4 infracțiuni prevăzute de OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, fapte pentru comiterea cărora sunt cercetate 12 persoane, și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale'', informează IGPR.

Potrivit sursei citate, au fost indisponibilizate și confiscate 16.850 kg de rapane, 202,6 kg de pește, 3 beam-trawl (unealtă de pescuit marin), o setcă din plasă tip monofilament în lungime de 40 m, 26 de setci din plasă de fir textil în lungime de 1.040 m, 3 vintire de baltă și 3 nave de pescuit comercial maritim.

La acțiune au participat și reprezentanți ai Asociației Rezervației Biosferei Delta Dunării.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”