IGPR: 11 percheziţii în judeţele Ilfov şi Călăraşi, la persoane bănuite de tâlhărie calificată

IGPR: 11 percheziţii în judeţele Ilfov şi Călăraşi, la persoane bănuite de tâlhărie calificată

Poliţiştii şi procurorii din Braşov efectuează, miercuri dimineaţă, 11 percheziţii în Ilfov şi Călăraşi la persoane bănuite că în perioada iunie - decembrie 2021 ar fi constituit o grupare infracţională în judeţul Ilfov şi ar fi comis mai multe infracţiuni de tâlhărie calificată, în judeţele Braşov, Ialomiţa şi Bacău.

"În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale - IGPR, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, efectuează 11 percheziţii domiciliare, în judeţele Ilfov şi Călăraşi, la persoane bănuite de de tâlhărie calificată", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, miercuri, AGERPRES.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupului, sub pretextul că ar avea calităţi oficiale care implică exerciţiul autorităţii de stat, ar fi pătruns în locuinţele persoanelor vătămate, în timp ce acestea se aflau la domiciliu, ar fi exercitat acte de violenţă şi ameninţări, iar ulterior ar fi sustras diverse sume de bani, în total 90.000 de euro, precum şi bijuterii în valoare de 10.000 de euro.

"Poliţiştii pun în aplicare 17 mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la Poliţie, în vederea audierii. Acţiunea urmăreşte identificarea şi ridicarea mijloacelor de probă, ce urmează a fi administrate ca probatoriu pentru stabilirea situaţiei de fapt", arată sursa citată.

Activităţile se desfăşoară de către poliţişti specializaţi de investigaţii criminale ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, în colaborare cu poliţişti ai Biroului de Investigaţii Criminale Braşov şi Serviciului Criminalistic Braşov, sprijiniţi de poliţişti de investigaţii criminale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Ilfov, Călăraşi, Bacău, Ialomiţa şi ai Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, alături de luptători ai serviciilor pentru acţiuni speciale din judeţele Braşov, Ilfov şi Călăraşi, precum şi ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale - IGPR.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Unitatea Centrală de Analiza Informaţiilor, din cadrul Poliţiei Române. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…