IGPR: 15 arme, 900 de cartuşe, dispozitive de vedere pe timp de noapte, indisponibilizate în urma a 12 percheziţii

IGPR: 15 arme, 900 de cartuşe, dispozitive de vedere pe timp de noapte, indisponibilizate în urma a 12 percheziţii

Poliţiştii au indisponibilizat 15 arme, 900 de cartuşe, dispozitive de iluminare, optice şi de vedere pe timp de noapte, în urma a 12 percheziţii efectuate la persoane bănuite ar fi confecţionat şi modificat arme, muniţii şi componente esenţiale ale acestora, în scopul utilizării lor în activităţi de braconaj.

"La data de 23 aprilie 2020, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, au efectuat 12 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic. Activităţile au vizat 12 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 66 de ani, bănuiţi că ar fi deţinut arme şi muniţii fără drept, ar fi efectuat operaţiuni cu arme şi muniţii fără temei legal, inclusiv în activităţi de braconaj", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis vineri AGERPRES.

Totodată, au fost confiscate aproximativ 120 de kilograme de carne de vânat în diferite stadii de preparare, un cap de căprior, unul de mistreţ şi alte fragmente osoase de porc mistreţ.

Acţiunea s-a desfăşurat în municipiului Buzău şi în localităţile Pârscov, Tisău, Măgura, Unguriu, Berca, la locuinţele a 12 bărbaţi, dintre care doi posesori de arme de vânătoare, cu privire la care existau date că au preocupări în domeniul braconajului cinegetic.

Din cercetări a reieşit că trei dintre bănuiţi, cu vârste cuprinse între 36 şi 66 de ani, folosind mai multe utilaje de prelucrare a metalelor, ar fi confecţionat şi modificat arme, muniţii şi componente esenţiale ale acestora, în scopul utilizării lor în activităţi de braconaj.

Potrivit anchetatorilor, trei dintre bănuiţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 39 de ani, ar fi desfăşurat ulterior activităţi de braconaj la care ar fi folosit armele confecţionate. Persoanele respective ar fi păstrat arme, muniţii, carne şi părţi de vânat la diferite rude şi cunoscuţi.

Totodată, armele, muniţiile şi componente ale acestora ar fi fost ascunse în mai multe locuri din proximitatea locuinţei şi disimulate în diverse obiecte.

Faţă de cinci bănuiţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 66 de ani, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj. Doi dintre ei au fost arestaţi preventiv de instanţa de judecată, arată sursa citată.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA