IGPR: 275 de ofiţeri şi 1.094 de agenţi - repartizaţi în structuri ale Poliţiei Române

Un număr de 275 de ofiţeri de poliţie şi 1.094 de agenţi de poliţie vor fi repartizaţi pe 13, respectiv 20 iulie, în diferite structuri, potrivit datelor prezentate de şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, în cadrul unei întâlniri de lucru cu reprezentanţi ai organizaţiei profesionale şi organizaţiilor sindicale din domeniu.

"În cadrul acestei întâlniri, şeful Poliţiei Române a prezentat aspecte referitoare la repartiţia absolvenţilor unităţilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne (şcolile de agenţi de poliţie şi Academia de Poliţie Al. I. Cuza - Bucureşti), pregătiţi pentru nevoile Poliţiei Române", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis AGERPRES.

Repartiţia absolvenţilor se va face în bază următoarelor criterii: echilibrarea încadrării, pe principiul număr de poliţişti la 100.000 de locuitori, prioritizarea zonei operative, repartizarea unui număr mai mare de absolvenţi unităţilor de poliţie care vor un rol determinant în organizarea evenimentelor care decurg din preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România, precum şi suplimentarea poliţiştilor care desfăşoară activităţi de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale, în colaborare cu structurile Poliţiei de Frontieră Române.

"În acest sens, s-a stabilit că, până la data de 9 iulie, atât la nivelul IGPR, cât şi la nivelul structurilor teritoriale, să se facă o analiză a rapoartelor de mutare care au toate aprobările necesare, urmând ca repartiţia promoţiei să se facă în raport de aceste mutări", se arată în comunicat.

De asemenea, Inspectorul General al Poliţiei Române a dat asigurări că va analiza problemele cu care se confruntă poliţiştii şi va căuta soluţii cât mai rapide de rezolvare a acestora.

Totodată, după această întâlnire de lucru, şeful Poliţiei Române a susţinut o videoconferinţă la care au participat membrii echipelor de conducere a inspectoratelor de poliţie judeţene, în cadrul căreia a transmis toate aspectele discutate cu reprezentanţii organizaţiei profesionale şi organizaţiilor sindicatele. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion