IGPR: 43 de percheziții la firme din Capitală, Prahova și Ilfov

IGPR: 43 de percheziții la firme din Capitală, Prahova și Ilfov

Polițiștii din Prahova efectuează, marți, 43 de percheziții la sediile unor societăți comerciale și la locuințele mai multor suspecți de comiterea de infracțiuni economice, 30 de persoane urmând să fie duse la audieri.

"În această dimineață, polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova efectuează 43 de percheziții în București și în județele Prahova și Ilfov, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, precum și la sediile unor societăți comerciale", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) transmis marți AGERPRES.

În baza facturilor emise de firmele "fantomă", bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 6,6 milioane de lei, constând în impozit pe profit neconstituit și TVA dedus în mod ilegal.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009 — 2016, persoanele în cauză ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, prin intermediul societăților comerciale, persoanele cercetate ar fi efectuat operațiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.

"De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 12,5 milioane de lei", se arată în comunicat.

Un număr de 30 de mandate de aducere vor fi puse în executare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

La acțiune participă și jandarmi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina