IGPR: 45 de percheziţii la persoane bănuite că au luat credite cu acte false; prejudiciu - 2 milioane de lei

IGPR: 45 de percheziţii la persoane bănuite că au luat credite cu acte false; prejudiciu - 2 milioane de lei

Poliţiştii efectuează 45 de percheziţii în Bucureşti şi în şase judeţe, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ două milioane de lei unei unităţi bancare prin înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

"La data de 12 august, poliţiştii Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi DGPMB - Poliţia Sectorului 2 - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 45 de percheziţii domiciliare", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, miercuri, AGERPRES.

Activităţile se desfăşoară în Bucureşti şi în judeţele Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Ilfov, Mureş şi Teleorman, în două dosare penale aflate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti şi a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti.

"În cele două cauze, sunt efectuate cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, cu ocazia obţinerii de credite de nevoi personale de la o instituţie bancară din Bucureşti, de persoane care nu ar fi îndeplinit condiţiile de creditare şi care s-ar fi folosit de înscrisuri falsificate în acest scop", arată sursa citată.

Din cercetări a reieşit că solicitanţii creditelor ar fi făcut parte din două filiere infracţionale, ce ar fi furnizat documentele falsificate, coordonat şi sprijinit demersurile la unitatea bancară şi şi-ar fi însuşit mare parte din sumele de bani obţinute.

În cele două dosare penale sunt cercetate 56 de persoane pentru un prejudiciu cauzat de aproximativ două milioane de lei.

Poliţiştii vor pune în aplicare mandatele de aducere emise pe numele persoanelor bănuite, ce vor fi conduse la sediile unităţilor de poliţie în vederea audierii şi dispunerii de măsuri legale.

Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul IGPR - Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi al poliţiştilor DGPMB şi inspectoratelor de poliţie judeţene Călăraşi, Ialomiţa, Mureş şi Teleorman. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Planeta sexuală Moldova / Agresoarea avea un cârnat pe care a încercat să-l introducă în vaginul femeii

2 „Iubiți români, iubiți străini, nu conta, amanți să fie…” / Femeia asta e nimfomană?

3 Mariana Moculescu s-a pozat aproape goală, într-o poziție sexuală! Cică e bonus pentru fani....

4  Vlăduța Lupău, știți, aia despre care a întrebat Florin Călinescu ce a întrebat...

5 „Nu va mai reveni pe teren”