IGPR: 5.800 de amenzi pentru restricţionarea circulaţiei, aplicate în ultimele 24 de ore

IGPR: 5.800 de amenzi pentru restricţionarea circulaţiei, aplicate în ultimele 24 de ore

Poliţiştii au verificat, în ultimele 24 de ore, peste 38.000 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina şi au fost aplicate peste 5.800 de amenzi privind restricţionarea circulaţiei.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii au verificat 38.236 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina. Totodată, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 5.801 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.771.175 de lei, persoanelor care nu respectau prevederile privind restricţionarea circulaţiei, informează Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

De asemenea, poliţiştii au constatat 16 infracţiuni la art. 352 Cod Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au realizat 2.239 de intervenţii la evenimente, dintre care 1.806 au fost sesizate de cetăţeni prin Apelul Unic de Urgenţă 112, fiind organizate 339 de acţiuni. 305 autovehicule cu 989 persoane au fost preluate din zonele de frontieră.

În trafic, poliţiştii au constatat 75 de infracţiuni rutiere, fiind reţinute 194 de permise şi retrase 144 de certificate de înmatriculare.

"145 de persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracţiuni sau imediat după aceea şi alte 10 persoane urmărite au fost depistate", precizează IGPR.

Peste 14.000 de poliţişti au fost la datorie, miercuri, în misiunile pentru menţinerea ordinii publice în zona spitalelor şi locaţiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulaţiei, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată DSP.

În misiunile lor, poliţiştii au fost sprijiniţi de peste 4.000 de poliţişti locali, alăturându-se, în activităţile în sistem integrant, jandarmi şi efective ale MApN. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...