IGPR: 9 persoane reținute în urma perchezițiilor la persoane bănuite de înșelăciune prin metoda "accidentul"

Nouă persoane au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate de polițiștii prahoveni în municipiul București și în patru județe din țară într-un dosar care vizează persoane bănuite că ar fi comis înșelăciuni prin metoda 'accidentul' și o tâlhărie.

Cele nouă persoane urmează să fie prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă.

"Polițiștii au ridicat telefoane mobile, cartele SIM și înscrisuri și au reținut nouă persoane, în urma celor șase percheziții efectuate, miercuri, în municipiul București și în județele Iași, Bacău, Tulcea și Galați, la persoane bănuite de înșelăciuni prin metoda 'accidentul'", informează Inspectoratul General al Poliției Române într-un comunicat remis joi AGERPRES.

Descinderile au vizat persoane bănuite că, în perioada iulie — decembrie 2015, au abordat victimele sub pretextul că o persoană apropiată ar fi produs un accident rutier grav, determinându-le să înmâneze o sumă de bani necesară acoperirii cheltuielilor medicale sau mituirii organelor judiciare.

Infracțiunile au avut loc în județele Prahova, Bacău, Iași, Suceava, Tulcea și Galați, prejudiciul creat prin infracțiunile comise fiind estimat în prezent la 100.000 de lei și 14.000 de euro.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…