IGPR, despre mutarea din funcţie a adjunctului şefului Brigăzii Rutiere: Vela nu a solicitat coloană oficială

IGPR, despre mutarea din funcţie a adjunctului şefului Brigăzii Rutiere: Vela nu a solicitat coloană oficială

Mutarea ofiţerului din funcţia de adjunct al şefului Brigăzii Rutiere pe o altă funcţie de conducere, la o secţie de poliţie din Bucureşti, s-a realizat având la bază analiza efectuată la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi necesitatea de eficientizare a activităţii acestei unităţi, precizează IGPR.

"Referitor la informaţiile vehiculate în spaţiul public privind mutarea unui ofiţer al Brigăzii Rutiere la Secţia nr. 17 de Poliţie din Bucureşti, facem următoarele menţiuni: Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, nu a folosit niciodată de la preluarea mandatului coloane oficiale pentru deplasarea în interes de serviciu sau interes personal şi nici nu a solicitat acest lucru", arată Biroul de presă al IGPR.

Potrivit sursei citate, poliţiştilor Brigăzii Rutiere nu li s-a solicitat să execute misiuni de însoţire ca antemergător pentru inspectorul general al IGSU şi nu a fost solicitat niciun motociclist care să execute misiuni de însoţire pentru acesta.

IGPR adaugă că decizia de mutare a ofiţerului la Secţia nr. 17 de Poliţie din Capitală nu a fost luată de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, ci de conducerea Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, iar acest lucru s-a efectuat cu acordul ofiţerului mutat.

"De asemenea, un alt aspect care a dus la această decizie a fost faptul că respectivul ofiţer a transmis superiorilor date eronate despre modul de desfăşurare a misiunilor din competenţă şi a încercat să transfere responsabilitatea pentru acest lucru agenţilor din teren ai Brigăzii Rutiere, neasumându-şi responsabilitatea pentru deciziile manageriale. Totodată, precizăm că, pentru conducerea Ministerului Afacerilor Interne, respectarea legii şi siguranţa cetăţenilor vor fi întotdeauna pe primul loc şi nu va exista nicio abatere de la acest crez", subliniază sursa citată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa