IGPR: Opt şoferi depistaţi cu viteze de peste 200 km/h pe autostrăzi

IGPR: Opt şoferi depistaţi cu viteze de peste 200 km/h pe autostrăzi

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi din Poliţia Română au depistat, în weekend, opt şoferi care au pus în pericol traficul rutier pe A1, A2, A3 şi pe A10, fiind înregistraţi de aparatele radar în timp ce rulau cu viteze de peste 200 km/h.

"Pe autostrada A1, Bucureşti - Râmnicu Vâlcea, patru persoane au fost depistate de poliţişti conducând cu viteze de peste 200 km/h. Alte două persoane au fost sancţionate pentru că au fost depistate, pe A2 Bucureşti - Constanţa, conducând cu 212 km/h, respectiv 207 km/h", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, transmis luni AGERPRES.

De asemenea, pe autostrada A3, tronsonul Câmpia Turzii - Nădăşelu, sensul de mers spre Câmpia Turzii, kilometrul 16, poliţiştii au depistat o persoană conducând un autoturism cu viteza de 201 km/h.

Pe autostrada A10, tronsonul Aiud - Turda, sensul spre Aiud, km 48, o altă persoană a fost depistată conducând un autoturism cu viteza de 202 km/h.

"Cele opt persoane au fost sancţionate contravenţional cu amenzi între 1.305 lei şi 2.900 de lei fiecare, iar, ca măsură complementară, poliţiştii le-au reţinut permisele de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile", arată sursa citată.

Poliţia Română reaminteşte că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

2 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

3 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia