IGPR: Patru persoane, reţinute pentru trafic de cannabis, heroină şi metadonă

IGPR: Patru persoane, reţinute pentru trafic de cannabis, heroină şi metadonă

Procurorii au reţinut patru persoane pentru trafic de cannabis, heroină şi metadonă, în urma unor percheziţii în opt locaţii din municipiile Giurgiu şi Constanţa, într-un dosar penal de trafic de droguri de risc şi mare risc.

"La data de 9 iulie, în urma efectuării percheziţiilor, au fost ridicate droguri de risc şi mare risc (cannabis, heroină şi comprimate de metadonă) sau substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, precum şi obiecte utilizate în activitatea de dozare, ambalare şi comercializare. De asemenea, au fost puse în aplicare zece mandate de aducere emise pe numele persoanelor cercetate", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis vineri AGERPRES.

Faţă de patru persoane a fost luată măsura preventivă a reţinerii, pentru 24 de ore, urmând ca vineri să fie prezentaţi Tribunalului Giurgiu, cu propunere de arestare preventivă.

În urma cercetărilor s-a stabilit că persoanele în cauză ar fi început să comercializeze produse sau substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, începând cu luna aprilie.

Produsele sau substanţele respective, cunoscute şi sub denumirea de "etnobotanice" sau "legale", erau comercializate în doze unor consumatori, majoritatea din rândul tinerilor, cu vârste cuprinse între 16-30 ani.

Activităţile s-au desfăşurat cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog şi al Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa.

La acţiuni au participat şi jandarmi din Giurgiu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…