IGPR: Patru persoane, reţinute pentru trafic de cannabis, heroină şi metadonă

IGPR: Patru persoane, reţinute pentru trafic de cannabis, heroină şi metadonă

Procurorii au reţinut patru persoane pentru trafic de cannabis, heroină şi metadonă, în urma unor percheziţii în opt locaţii din municipiile Giurgiu şi Constanţa, într-un dosar penal de trafic de droguri de risc şi mare risc.

"La data de 9 iulie, în urma efectuării percheziţiilor, au fost ridicate droguri de risc şi mare risc (cannabis, heroină şi comprimate de metadonă) sau substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, precum şi obiecte utilizate în activitatea de dozare, ambalare şi comercializare. De asemenea, au fost puse în aplicare zece mandate de aducere emise pe numele persoanelor cercetate", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis vineri AGERPRES.

Faţă de patru persoane a fost luată măsura preventivă a reţinerii, pentru 24 de ore, urmând ca vineri să fie prezentaţi Tribunalului Giurgiu, cu propunere de arestare preventivă.

În urma cercetărilor s-a stabilit că persoanele în cauză ar fi început să comercializeze produse sau substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, începând cu luna aprilie.

Produsele sau substanţele respective, cunoscute şi sub denumirea de "etnobotanice" sau "legale", erau comercializate în doze unor consumatori, majoritatea din rândul tinerilor, cu vârste cuprinse între 16-30 ani.

Activităţile s-au desfăşurat cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog şi al Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa.

La acţiuni au participat şi jandarmi din Giurgiu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ministrul Energiei, despre noul ordin ANRE: Omul nu se mai înghesuie la ghișeu, îi vine acasă factura pe ianua…

2 Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 d…

3 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…

4 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…

5 Teodorovici, salvat de pericolul muncii: nu va lucra la privat, a fost numit Director de Audit la Curtea de Co…