IGPR: Percheziţii în Bucureşti şi în şase judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală; prejudiciu - aproape 300.000 de lei

IGPR: Percheziţii în Bucureşti şi în şase judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală; prejudiciu - aproape 300.000 de lei

Poliţiştii din Mureş efectuează miercuri 32 de percheziţii în Bucureşti şi în şase judeţe, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite că au cauzat un prejudiciu de aproape 300.000 de lei, prin evaziune fiscală.

Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, efectuează percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Mureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj-Napoca, Alba, Prahova şi Ilfov.

Cercetările au arătat faptul că, în perioada 2012 - 2017, reprezentanţii unei firme din judeţul Mureş ar fi stabilit o serie de relaţii comerciale fictive cu 11 societăţi comerciale bănuite a avea un comportament de tip ''fantomă''.

Astfel, firma din Mureş ar fi obţinut deduceri fiscale ilegale prin interpunerea unor societăţi de tip ''fantomă'', care nu ar fi declarat livrări către aceasta.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în valoare de aproximativ 284.000 de lei.

Vor fi puse în executare 3 mandate de aducere, se mai precizează în comunicatul IGPR. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...