IGPR: Percheziţii în Eforie şi Techirghiol la locuinţele unor persoane bănuite că vindeau droguri în zona de sud a litoralului

IGPR: Percheziţii în Eforie şi Techirghiol la locuinţele unor persoane bănuite că vindeau droguri în zona de sud a litoralului

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Constanţa au efectuat cinci percheziţii la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale, bănuiţi de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea proprietăţi psihoactive, în zona de sud a litoralului românesc.

"La data de 17 iulie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea procurorilor DIICOT Constanţa, au efectuat cinci percheziţii la domiciliile unor persoane din localităţile Eforie şi Techirghiol din judeţul Constanţa şi au pus în executare şapte mandate de aducere", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis miercuri AGERPRES.

Acţiunea a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea proprietăţi psihoactive (etnobotanice). Aceste persoane sunt bănuite că ar fi acţionat pe raza localităţilor Techirghiol, Eforie, Tuzla şi Agigea, susţin procurorii.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat aproximativ 30 de grame de substanţă vegetală susceptibilă a avea proprietăţi psihoactive, două cântare electronice şi 4.130 de lei.

"În baza probatoriului administrat în cauză, procurorii au dispus continuarea urmăririi penale faţă de şase persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 58 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive", se arată în comunicat.

Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT Constanţa. În aceste activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti din Techirghiol şi Eforie, precum şi jandarmi din Constanţa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...