IGPR: Peste 1.000 de persoane, preluate de poliţişti din zonele de frontieră

IGPR: Peste 1.000 de persoane, preluate de poliţişti din zonele de frontieră

Poliţiştii au verificat, în ultimele 24 de ore, aproape 31.000 de persoane cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse şi au preluat, din zonele de frontieră, 323 de autovehicule cu 1.001 persoane.

"În cursul zilei de ieri, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 3.789 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie, în valoare de 7.271.781 de lei", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis marţi AGERPRES.

Poliţiştii au realizat 2.646 de intervenţii la evenimente, dintre care 2.183 au fost sesizate de cetăţeni prin Apelul Unic de Urgenţă 112, fiind organizate 278 de acţiuni.

"125 de persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracţiuni sau imediat după aceea, şi alte patru persoane urmărite au fost depistate", arată sursa citată.

În trafic, poliţiştii au constatat 63 de infracţiuni rutiere, fiind reţinute 306 permise de conducere şi retrase 155 de certificate de înmatriculare.

Peste 13.500 de poliţişti au fost la datorie, luni, în misiunile pentru menţinerea ordinii publice în zona spitalelor şi locaţiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulaţiei, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind, totodată, DSP.

În misiunile lor, poliţiştii au fost sprijiniţi de peste 3.700 de poliţişti locali, alăturându-se jandarmi şi efective ale MApN. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

2 Date care dau de gândit / Rusia a scos din depozite ce avea mai bun, dar încă mai are resurse pentru încă doi ani de război

3 „Wow, sexul din filme este foarte real”

4 VIDEO Momente de stupoare la Budapesta! / „A fost ca și cum suveranitatea Ungariei a fost cedată chinezilor”

5 VIDEO Aceste imagini bizare sunt din Germania...