IGPR: Poliţiştii fac trageri în poligon pentru familiarizarea cu noile pistoale Beretta ce vor intra în dotare

IGPR: Poliţiştii fac trageri în poligon pentru familiarizarea cu noile pistoale Beretta ce vor intra în dotare

Poliţiştii urmează instruirea practică, inclusiv prin trageri în poligon, pentru familiarizarea cu noile pistoale Beretta ce vor intra în dotare, care înlocuiesc vechile arme Carpaţi.

Potrivit unui comunicat al IGPR, contractul pentru achiziţia se derulează în trei etape. Prima etapă a fost finalizată, fiind recepţionate 10.000 de pistoale.

Acestea au fost repartizate structurilor de ordine publică, rutieră şi transporturi din Bucureşti, Ilfov, Braşov, Prahova, Constanţa, Vaslui, Iaşi, Galaţi, Cluj, Timiş, Mureş şi Dolj.

"În Bucureşti, au fost recepţionate 2.421 de pistoale, fiind demarată procedura de instruire a personalului şi de pregătire practică, inclusiv trageri în poligon. Efectiv, în Bucureşti, la acest moment, 250 de poliţişti efectuează serviciul cu noile pistoale asupra lor", informează comunicatul IGPR transmis joi AGERPRES.

În cadrul unei ceremonii festive au fost repartizate primele 100 de pistoale poliţiştilor de rutieră şi ordine publică din Capitală.

"Imediat după acest moment, a fost efectuat instructajul celor 100 de poliţişti şi s-au desfăşurat trageri cu noul armament, în poligon. Poliţiştii care au participat la ceremonie, cu excepţia a şase dintre ei, care sunt în concediu de odihnă, efectuează serviciul având noile pistoale asupra lor. Facem precizarea că armamentul a fost în permanenţă în posesia poliţiştilor care le-au primit la ceremonie şi nu au fost retrase, aşa cum fals a fost prezentat în spaţiul public", arată sursa citată.

IGPR arată că toate unităţile care primesc pistoale noi trebuie să facă aceste instruiri cu poliţiştii şi să efectueze trageri în poligon, iar activitatea de instruire este una primordială, pentru ca serviciul poliţienesc să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”