IGPR: Primul mandat de extrădare din România; bărbatul - urmărit internațional pentru crime de război

IGPR: Primul mandat de extrădare din România; bărbatul - urmărit internațional pentru crime de război

Poliția Română va pune în aplicare primul mandat de extrădare din România, față de un bărbat urmărit internațional pentru crime de război. Potrivit unui comunicat transmis joi AGERPRES de IGPR, bărbatul, cetățean bosniac și sârb, a fost depistat la data de 1 noiembrie pe raza județului Timiș, fiind urmărit internațional de Interpol Sarajevo pentru crime de război.

Biroul Național Interpol București a transmis informarea de urmărire internațională către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, iar pe 2 noiembrie instanța de judecată a dispus arestarea provizorie în vederea extrădării, pentru 30 de zile, precizează sursa citată.

Persoana în cauză este bănuită că, încălcând legislația internațională și în special Convenția de la Geneva cu privire la protecția populației civile, ca membru al armatei, împreună cu alte persoane, ar fi aplicat măsuri de intimidare și violențe fizice asupra unor etnici bosniaci, care au fost supuși muncii forțate într-un lagăr de concentrare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 Semnale clare de alarmă că din SUA pleacă un val care ar putea lovi inclusiv Europa

3 „Gata, domnule comandant, mă dau bătut!” / Efectul de domino care a dus la destrămarea frontului din Donețk

4 Abuzuri sexuale la Harrods / «Dă-mi puțin lapte din sânii tăi!». Regina fusese avertizată cu privire la „apucăturile” miliardarului Mohamed Al Fayed

5 Dezvăluiri din documentele militare rusești găsite de ucrainenii intrați în Kursk