IGPR: Sancţiuni de peste 11 milioane de lei pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie

IGPR: Sancţiuni de peste 11 milioane de lei pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie

Poliţiştii au aplicat, în ultimele 24 de ore, aproape 7.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 11 milioane de lei persoanelor care nu au respectat prevederile privind restricţionarea circulaţiei.

"În ultimele 24 de ore, 504 autovehicule (cu 1.548 de persoane) au fost preluate, din zonele de frontieră şi alte 11 autovehicule cu materiale medicale au fost escortate. Au fost verificate 258 de auto cu privire la transporturi ilegale de persoane şi alte 90.659 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantină, fiind verificate 34.072 de locaţii de carantină sau izolare.
Acţiunile au avut ca rezultate întocmirea a 5 dosare penale la art. 352 Cod penal privind zădărnicirea combaterii bolilor", a informat, miercuri, Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

De asemenea, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 6.939 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.366.595 de lei, persoanelor care nu respectau prevederile privind restricţionarea circulaţiei.

"Poliţiştii sunt pregătiţi pentru a interveni la sesizările oamenilor şi pentru a oferi ajutor celor aflaţi în nevoie. Astfel, ieri, au realizat 1.984 de intervenţii la evenimente, dintre care 1.582 au fost sesizate de cetăţeni prin Apelul Unic de Urgenţă 112, fiind organizate 107 acţiuni", arată sursa citată.

Au fost prinse în flagrant delict 69 de persoane, în timp ce comiteau infracţiuni sau imediat după aceea şi alte 14 persoane urmărite au fost depistate.

În trafic, poliţiştii au constatat 65 de infracţiuni rutiere, fiind reţinute 82 de permise şi retrase 43 de certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au verificat şi respectarea interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină şi a celor impuse, pe timpul stării de urgenţă, unităţilor comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalităţii economice.

În misiunile lor, poliţiştii au fost sprijiniţi de 4.252 de poliţişti locali, alăturându-se, în activităţile în sistem integrant, şi jandarmi şi efective ale MApN. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Așa o fi, cum zice omul ăsta?

5 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?