IGPR: Șapte persoane, reținute pentru infracțiuni silvice într-un dosar cu prejudiciu de 2.000.000 de lei

IGPR: Șapte persoane, reținute pentru infracțiuni silvice într-un dosar cu prejudiciu de 2.000.000 de lei

Un număr de șapte persoane din Sălaj și Maramureș au fost reținute de polițiști, marți, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani prin infracțiuni silvice, cu un prejudiciu estimat la două milioane de lei

"La data de 25 iulie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat 20 de percheziții pe raza mai multor localități din județele Maramureș și Sălaj. (...) În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate mai multe bunuri folosite la săvârșirea infracțiunilor, respectiv unelte și utilaje forestiere, înscrisuri, precum și o cantitate de lemn tăiată ilegal care urmează să fie măsurată de personalul silvic. Totodată, au fost indisponibilizate trei autovehicule, în valoare totală de aproximativ 70.000 de euro. Din cercetări a reieșit că persoanele în cauză ar fi creat un prejudiciu de aproape 2.000.000 de lei, reprezentând valoarea materialului lemnos tăiat ilegal", se arată într-un comunicat dat publicității miercuri, de Poliția Română.

Potrivit sursei citate, la percheziții au participat polițiști de ordine publică, de la investigarea criminalității economice, de la arme, explozivi și substanțe periculoase, precum și luptători de la acțiuni speciale.

În același timp, au fost efectuate și verificări pe un teren cu vegetație forestieră, unde existau indicii că persoanele cercetate desfășoară activități ilegale de tăiere și furt de arbori.

"În urma administrării probatoriului, față de șapte persoane s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi propuse magistraților, în cursul zilei de astăzi, cu propuneri legale", se mai arată în comunicatul menționat.

AGERPRES/(A — autor: Sebastian Olaru, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...