IGPR: Un bărbat din Neamţ implicat într-un jaf de peste un milion de euro în Paris, depistat de poliţişti

IGPR: Un bărbat din Neamţ implicat într-un jaf de peste un milion de euro în Paris, depistat de poliţişti

Un bărbat în vârstă de 30 de ani din Săvineşti, judeţul Neamţ, urmărit pentru furt şi tâlhărie calificată în Franţa, unde a fost implicat într-un jaf de peste un milion de euro, a fost depistat şi reţinut de poliţiştii din Neamţ.

"La data de 8 decembrie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Neamţ, în colaborare cu cei ai Secţiei de Poliţie Rurală Săvineşti, au depistat un bărbat, de 30 de ani, din Săvineşti, care era urmărit la nivel internaţional. Bărbatul este cercetat pentru comiterea unor infracţiuni de furt şi tâlhărie calificată", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, miercuri, AGERPRES.

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii octombrie 2013, cel în cauză, împreună cu alte persoane, având asupra lor arme, topoare şi ciocane, ar fi pătruns într-un magazin din Paris, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, bijuterii şi ceasuri de lux.

Prejudiciul total a fost estimat la 1.100.000 de euro.

"Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Bacău", arată sursa citată.

El urmează să fie prezentat Curţii de Apel Bacău, pentru confirmarea mandatului european de arestare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...