IGPR: Urmărit internațional, pentru executarea a 14 ani de închisoare, preluat din Franța de polițiștii români

Un bărbat de 45 de ani, urmărit internațional de autoritățile române pentru asociere la o grupare de criminalitate organizată, deținere fără drept de muniție destinată armelor militare și instigare la omor calificat, a fost preluat din Franța de polițiști de la IGPR și adus în țară pentru executarea unei pedepse de 14 ani de închisoare.

"Față de cel în cauză, Tribunalul București a dispus, în anul 2008, condamnarea la 14 ani de închisoare pentru asociere la o grupare de criminalitate organizată, deținere fără drept de muniție destinată armelor militare și instigare neurmată de executare la săvârșirea infracțiunii de omor calificat, sentință rămasă definitivă în anul 2013. De asemenea, pe numele celui în cauză, autoritățile române au emis, în anul 2011, un mandat european de arestare", informează Inspectoratul General al Poliției Române, într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul de 45 de ani este Dumitru Chetreanu, complicele liderului interlop moldovean Vasile Rodideal — nașul lui Gheorghe Mararu, executat la Piatra Neamț — condamnat definitiv la 14 ani de detenție pentru tentativa de a-l asasina pe un fost partener de afaceri din Iași, Tiberiu Cristodorescu.

"În fapt, instanța de judecată a reținut în sarcina acestuia că, în cursul anului 2005, împreună cu un alt complice, a constituit o grupare organizată, ce a avut drept scop comiterea unor infracțiuni de omor calificat, în cadrul grupării fiecare membru având un rol prestabilit. Totodată, cel în cauză ar fi deținut fără drept 48 de cartușe de calibrul 5,45 mm, ar fi căutat și încercat să determine persoane din Republica Moldova și Ucraina să săvârșească acțiuni violente ce ar fi avut drept rezultat uciderea unei alte persoane", se arată în comunicat.

În baza cooperării dintre Poliția Română și autoritățile din Franța, bărbatul urmărit a fost depistat, reținut și ulterior arestat de autoritățile franceze, fiind demarate procedurile în vederea predării.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I