IGPR: Urmărit internațional, pentru executarea a 14 ani de închisoare, preluat din Franța de polițiștii români

IGPR: Urmărit internațional, pentru executarea a 14 ani de închisoare, preluat din Franța de polițiștii români

Un bărbat de 45 de ani, urmărit internațional de autoritățile române pentru asociere la o grupare de criminalitate organizată, deținere fără drept de muniție destinată armelor militare și instigare la omor calificat, a fost preluat din Franța de polițiști de la IGPR și adus în țară pentru executarea unei pedepse de 14 ani de închisoare.

"Față de cel în cauză, Tribunalul București a dispus, în anul 2008, condamnarea la 14 ani de închisoare pentru asociere la o grupare de criminalitate organizată, deținere fără drept de muniție destinată armelor militare și instigare neurmată de executare la săvârșirea infracțiunii de omor calificat, sentință rămasă definitivă în anul 2013. De asemenea, pe numele celui în cauză, autoritățile române au emis, în anul 2011, un mandat european de arestare", informează Inspectoratul General al Poliției Române, într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul de 45 de ani este Dumitru Chetreanu, complicele liderului interlop moldovean Vasile Rodideal — nașul lui Gheorghe Mararu, executat la Piatra Neamț — condamnat definitiv la 14 ani de detenție pentru tentativa de a-l asasina pe un fost partener de afaceri din Iași, Tiberiu Cristodorescu.

"În fapt, instanța de judecată a reținut în sarcina acestuia că, în cursul anului 2005, împreună cu un alt complice, a constituit o grupare organizată, ce a avut drept scop comiterea unor infracțiuni de omor calificat, în cadrul grupării fiecare membru având un rol prestabilit. Totodată, cel în cauză ar fi deținut fără drept 48 de cartușe de calibrul 5,45 mm, ar fi căutat și încercat să determine persoane din Republica Moldova și Ucraina să săvârșească acțiuni violente ce ar fi avut drept rezultat uciderea unei alte persoane", se arată în comunicat.

În baza cooperării dintre Poliția Română și autoritățile din Franța, bărbatul urmărit a fost depistat, reținut și ulterior arestat de autoritățile franceze, fiind demarate procedurile în vederea predării.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Interesante amănunte...

3 Imagini care dau fiori soldaților ruși

4 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

5 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....