IGPR: Zece persoane din Hunedoara, Ilfov și București, cercetate pentru prejudiciu de un milion de euro

IGPR: Zece persoane din Hunedoara, Ilfov și București, cercetate pentru prejudiciu de un milion de euro

Un număr de zece persoane din Hunedoara, Ilfov și București sunt cercetate de polițiști pentru crearea unui prejudiciu de 1.000.000 de euro, prin evaziune fiscală în domeniul achizițiilor de deșeuri metalice.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de IGPR, la data de 30 iunie a.c., în urma investigațiilor efectuate de polițiștii Serviciului Investigarea Criminalității Economice Giurgiu s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de trei persoane din Hunedoara, șase persoane din Ilfov și unei persoane din București, bănuite că, în perioada octombrie 2011 — decembrie 2013, ar fi constituit un grup infracțional în scopul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală și spălare de bani.

Astfel, în cursul anului 2011, o persoană din Hunedoara și una din Vidra ar fi inițiat grupul infracțional la care au aderat și celelalte persoane, desfășurând comerț cu deșeuri feroase și neferoase, precum și materiale de construcții, pe raza județelor Giurgiu, Ilfov și Hunedoara, creând un prejudiciu bugetului statului de aproximativ 1.000.000 de euro, precizează IGPR.

Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva persoanelor în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare a banilor.

Pentru trei persoane s-a dispus măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 30 iunie, se arată în comunicatul IGPR.

AGERPRES/(editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Alegerea lui Iordache este nulă? Pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ sunt necesa…

2 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

3 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

4 Primele semne ale apropierii dintre PSD și USR PLUS

5 Prăbușirea unui dobitoc / Cum a primit Prostul politicii două lovituri năucitoare înainte de parlamentare