IGSU: 37 de localităţi din 17 judeţe - afectate de vremea rea în ultimele 24 de ore

IGSU: 37 de localităţi din 17 judeţe - afectate de vremea rea în ultimele 24 de ore

Un număr de 37 de localităţi din 17 judeţe - Alba, Argeş, Braşov, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Caraş-Severin, Călăraşi, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Ilfov, Mureş, Neamţ, Sibiu, Timiş şi Vâlcea - au fost afectate de vremea rea în ultimele 24 de ore.

Potrivit IGSU, la nivel naţional au fost emise 14 atenţionări şi avertizări hidrometeorologice imediate care au vizat intensificări puternice ale vântului, averse torenţiale, grindină, frecvente descărcări electrice, vijelii, scurgeri importante pe versanţi şi viituri rapide pe râurile mici.

Duminică şi pe timpul nopţii, pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 12 locuinţe, 60 de curţi şi 46 de beciuri/subsoluri.

Totodată, din cauza vântului puternic, cinci acoperişuri s-au desprins, iar şase copaci au căzut pe carosabil sau pe linii electrice. În urma acestor evenimente au fost avariate 3 autoturisme, precizează un comunicat transmis luni AGERPRES de IGSU.

Judeţele cele mai afectate de precipitaţiile abundente şi de vântul puternic au fost Caraş-Severin, Hunedoara şi Vâlcea, unde s-a intervenit în 16 localităţi.

Pentru dispunerea măsurilor de autoprotecţie de către cetăţeni, în contextul emiterii avertizărilor meteorologice/hidrologice imediate, au fost emise mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT.

"La acest moment, nu sunt în desfăşurare intervenţii pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor", precizează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Până marţi, la ora 10,00, se află în vigoare o avertizare meteorologică cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”