IGSU: Peste 4.500 de situaţii de urgenţă au fost gestionate de pompieri în minivacanţa de Paşte

Peste 4.500 de situaţii de urgenţă au fost gestionate de pompierii salvatori în minivacanţa Sărbătorilor pascale, majoritatea misiunilor fiind pentru intervenţia echipajelor operative destinate acordării asistenţei medicale de urgenţă, a anunţat, marţi, IGSU.

Astfel, în cele patru zile, la nivel naţional au fost derulate 4.551 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi la 308 misiuni de stingere a incendiilor, 3.839 cazuri SMURD (3.823 pentru acordarea primului ajutor medical şi 16 misiuni de descarcerare) şi 404 pentru protecţia comunităţilor.

La lăcaşurile de cult nu s-au înregistrat incendii.

De asemenea, în această perioadă, 3.906 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele SMURD, iar 20 de persoane au fost salvate în diverse situaţii.

Potrivit IGSU, analiza statistică a intervenţiilor relevă faptul că numărul acestora a înregistrat o creştere uşoară faţă de media specifică, pe fondul creşterii numărului intervenţiilor pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, în special în zilele de 8 şi 9 aprilie.

În perioada 6 - 9 aprilie, peste 4.600 de pompieri militari au asigurat, zilnic, misiunile de protecţie a populaţiei, cu aproape 800 de autospeciale de stingere, 111 autospeciale de descarcerare şi 320 de echipaje SMURD.

În acest context, pe autostrăzile A2 şi A4, unde au fost dislocate temporar echipaje de pompieri care să asigure intervenţia imediată (inclusiv cele medicale de urgenţă), nu au fost înregistrate situaţii deosebite, care să ducă la pierderi de vieţi omeneşti. Singurul eveniment la care a fost necesară intervenţia salvatorilor a avut loc de Paşte, pe A2, când un accident rutier, produs la km 46, s-a soldat cu rănirea a două persoane.

Pe timpul slujbelor din noaptea de Înviere, 56 de persoane au fost asistate medical la faţa locului de către echipajele de prim ajutor SMURD, iar 33 dintre acestea au fost transportate la spital pentru investigaţii suplimentare.

O situaţie deosebită a avut loc în Capitală, la biserica din Aleea Parva, unde pe timpul Învierii, un bărbat în vârstă de 65 de ani a suferit un stop cardio-respirator şi a primit asistenţă medicală din partea a doi pompieri aflaţi în timpul liber şi care au participat la slujba religioasă. Aceştia au efectuat manevre de resuscitare până la sosirea echipajelor SMURD. În ciuda efortului depus, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi, ulterior, a fost declarat decedat. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

2 VIDEO Sondaj pe stradă în București. Iohannis are un scor zdrobitor. Pensionară: „Este rușinos să fie Dăncilă …

3 Birchall a rămas cu colții înfipți în gâtlejul Proastei! Nou atac după minciunile sfruntate de marți

4 A murit Corina Untilă, unul dintre eroii veritabili din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei m…

5 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!