„Îi fac pe ruși să plătească pentru fiecare centimetru de teritoriu pe care îl câștigă”/Surprinzătoarea declarație a șefului Statului Major al SUA

„Îi fac pe ruși să plătească pentru fiecare centimetru de teritoriu pe care îl câștigă”/Surprinzătoarea declarație a șefului Statului Major al SUA

Șeful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, a declarat miercuri, 20 iulie, după o întâlnire virtuală a Grupului de contact al Ucrainei, că regiunea Donbas din estul țării atacate de Rusia nu a fost ”încă pierdută”, relatează CNN.

„Concluzia este un cost foarte mare, câștigurile sunt foarte mici, există un război de uzură care are loc în Lugansk, regiunea Donbas”, a spus Milley în timpul unei conferințe de presă la Pentagon.

Referitor la întrebarea dacă Donbasul este pierdut, oficialul american a răspuns:

”Nu, încă nu este pierdut. Ucrainenii îi fac pe ruși să plătească pentru fiecare centimetru de teritoriu pe care îl câștigă”, a adăugat generalul.

Schimbările de teritoriu între forțele ucrainene și cele ruse din regiunea Donbas „se măsoară literalmente în sute de metri. În unele zile s-ar putea să obțină un kilometru sau doi de la ruși, dar nu mult mai mult de atât”, a mai spus Mark Milley.

În fața reporterilor, el le-a declarat că, după campania de 90 de zile în care Moscova s-a concentrat pe cucerirea Donbasului, forțele ruse au câștigat „foarte, foarte puțin” teren. Cu toate acestea, generalul a subliniat că războiul este foarte intens.

„Este foarte intens, multă violență – zeci de mii de lovituri de artilerie la fiecare 24 de ore, multe victime de ambele părți, multe distrugeri de sate și așa mai departe”, a completat Milley.

Tot miercuri, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunțat că obiectivele militare ale Rusiei în Ucraina nu se mai limitează doar la estul țării.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...