IJ: Băsescu, Udrea, Tăriceanu și Savu - declarații ce aduc atingere independenței sistemului judiciar

Inspecția Judiciară a apreciat luni că declarații ale fostului președinte Traian Băsescu, ale deputatului Elena Udrea, ale președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și ale senatorului Daniel Savu, lansate în spațiul public, sunt de natură să aducă atingere independenței sistemului judiciar.

"Declarațiile făcute de Traian Băsescu, fost președinte al României, și de către Elena Udrea, deputat în Parlamentul României, în cazul mai multor apariții televizate, sunt de natură să producă un impact negativ asupra sistemului judiciar, au adus atingere independenței procurorilor Direcției Naționale Anticorupție și independenței sistemului judiciar în ansamblul său", se arată în raportul Inspecției Judiciare.

* De asemenea, Inspecția Judiciară consideră că afirmațiile asumate instituțional de către președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, un document intitulat — "Apel către parlamentari", precum și în dezbaterea mediatică subsecventă acestuia "au adus atingere independenței justiției în ansamblul său".

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a făcut apel, în octombrie, la parlamentarii din ambele Camere "să refuze a se mai pronunța în vreun fel până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA".

* Totodată, inspectorii judiciari au apreciat că afirmațiile emise în spațiul public de către senatorul Daniel Savu "sunt de natură a aduce atingere independenței, prestigiului și credibilității justiției".

Senatorul prahovean Daniel Savu a postat recent pe blogul său o serie de date cu privire la Mircea Negulescu, unul dintre procurorii care instrumentează dosarul Ponta-Ghiță-Blair.

Astfel, Savu arată, printre altele, în postarea sa, că Negulescu ar folosi, ca metode de lucru, "șantajul asumat și relații imorale cu martorii sau denunțătorii din dosare", exemplificând aceasta prin intermediul unei înregistrări audio.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Dăncilă a urcat în sondaje după ce a înghițit rapid votanții lui Diaconu și Cumpănașu! Alegerea pre…

2 Birchall îi dă masca jos lui Dăncilă! Noi dezvăluiri pe Facebook

3 ALERTĂ Gigel Știrbu (PNL): Locuitorii din județul Olt care primesc ajutoare sociale, amenințați că dacă nu vot…

4 Mafia PSD / Teodorovici nu a revendicat peste 84 milioane de euro, ca despăgubire a statului din Dosarul retroce…

5 CTP nu va mai apărea în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu de la Digi24

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion