Noul primar ales al oraşului Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, a explicat, la Digi24, cum vede administraţia locală şi ce doreşte să schimbe în cadrul Primăriei. Ea spune că au fost făcute angajări “pe bază de pliculeţ, nepotisme”. „Sunt o grămadă de fini, de cuscri şi se moştenesc funcţiile”, a afirmat ea.

Ilie Bolojan, actual primar al oraşului Oradea şi noul preşedinte ales al Consiliului Judeţean Bihor, a sfătuit-o pe Lasconi să-şi administreze cu atenţie veniturile şi bugetul, astfel încât să poată face investiţii. Noul edil ales din Câmpulung Muscel spune că Primăria pe care o va conduce are un buget de 20 de milioane de euro, din care 14 milioane de euro se duc pe salariile angajaţilor, Bolojan replicând că acest buget de salarii este mai mare decât cel al Primăriei Oradea, care are un număr mai mare de locuitori, 200.000.

”Angajaţii primăriei ar trebui să-i aştepte pe oameni cu zâmbetul pe buze, ca să nu mai spun că toţi cei care lucrează în primărie ar trebui să fie nişte oameni profesionişti, nu aşa cum s-a întâmplat până acum, angajări făcute pe bază de pliculeţ, nepotisme, sunt o grămadă de fini, de cuscrii şi se moştenesc funcţiile din Primăria din Câmpulung. Dacă iese cineva la pensie, vezi că trebuie să vină fiul sau nepotul, sau finul. Lucrurile astea trebuie să se schimbe. Cei care sunt de bună-credinţă vor găsi în mine un partener”, a declarat Lasconi la Digi24.

Ilie Bolojan, fost primar al Oradei, ales acum preşedinte al Consiliului judeţean Bihor şi în al cărui mandat oraşul s-a schimbat în mod spectaculos, i-a transmis că dacă oraşul nu are venituri, atunci nu este uşor să schimbi total faţa unui oraş.

La remarca Elenei Lasconi potrivit căreia Primăria pe care tocmai a câştigat-o are un buget de vreo 20 de milioane de euro, din care 14 milioane se duc pe salarii, rămânând practic 6 milioane de euro”, Ilie Bolojan, preşedinte ales al CJ Bihor, a remarcat: “Aveţi un buget de salarii mai mare decât Primăria Oradea. Iar Oradea are 200.000 de locuitori”.

Conform recenzământului din 2011, populaţia municipiului Câmpulung Muscel se ridică la 31.767 de locuitori.

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook/ Elena Lasconi