Ilie Carabulea, 6 ani și jumătate de închisoare cu EXECUTARE. Nevasta lui Chițoiu, un an cu suspendare!

Ilie Carabulea, 6 ani și jumătate de închisoare cu EXECUTARE. Nevasta lui Chițoiu, un an cu suspendare!

Omul de afaceri Ilie Carabulea a fost condamnat marti de Curtea de Apel Bucuresti la sase ani si sase luni inchisoare cu executare pentru savarsirea unor fapte de coruptie in dosarul ASF - Carpatica, informeaza Agerpres. In acelasi dosar, judecatorii au dispus achitarea fostului presedinte al ASF Dan Radu Rusanu.

Decizia nu este definitiva.

Laura Chitoiu, sotia fostului ministru de finante, a fost condamnata la un an cu supendare, informeaza Digi24.

Ilie Carabulea a fost trimis in judecata in aprilie 2014, pentru savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, cumparare de influenta, dare de mita, folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, instigare la uz de fals.

In acelasi dosar, au fost deferiti justitiei fostul presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara Dan Radu Rusanu, Laura Chitoiu, sotia fostului ministru al Finantelor, fost director al Directiei Avizari ASF, Marian Mirzac, fost membru neexecutiv al conducerii ASF, Radu Mustatea, membru in CA al SC Carpatica Asig si presedinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

Potrivit DNA, in 2012, Carpatica Asig, companie specializata in emiterea de polite de asigurari, in ponderea carora cel mai mare procent il aveau asigurarile tip RCA, avea o situatie financiara precara si necesita o infuzie de capital de circa 11.000.000 euro.

Incepand cu mai 2013, Ilie Carabulea, impreuna cu Mustatea si Mirzac, au constituit un grup infractional organizat, in scopul savarsirii unor infractiuni prin care se urmarea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig.

Ilie Carabulea (persoana care detine indirect si controleaza societatea de asigurari) l-a promovat, sustinut si cointeresat financiar, in mod constant, pe fostul director Marian Mirzac pentru a fi ales in conducerea ASG, afirmau procurorii.

stire in curs de actualizare


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia