Ilie Carabulea și fiul său, reținuți alături de cinci persoane, prezentați Tribunalului Sibiu pentru arestare

Ilie Carabulea și fiul său, reținuți alături de cinci persoane, prezentați Tribunalului Sibiu pentru arestare

Omul de afaceri Ilie Carabulea și fiul său, Oprea Carabulea, au fost reținuți, miercuri seară, alături de alte cinci persoane, de procurorii DIICOT Sibiu. Cele cinci persoane reținute sunt Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Maria Cosa, Georgeta Crideanu și Gheorghe Nasarău.

Aceștia sunt anchetați în dosarul de constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu, evaziune fiscală și spălare de bani, în dosarul Carpatica Asigurări.

Ilie Carabulea, fiul său, Oprea Carabulea, și cele cinci persoane reținute se află în arestul IPJ Sibiu și vor fi prezentați Tribunalului Sibiu cu propunerea de arestare preventivă.

În acest dosar, procurorii DIICOT Sibiu efectuează cercetări față de 10 suspecți pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, delapidare, evaziune fiscală și spălare de bani, în dosarul Carpatica Asigurări.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70.000.000 de lei.

"La data de 2 martie, procurorii DIICOT — Biroul Teritorial Sibiu, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, au efectuat 13 percheziții pe raza județelor Sibiu, Ilfov și a municipiului București atât la domiciliile suspecților, cât și la sediile unei firme de asigurări", informa miercuri un comunicat al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism remis AGERPRES.

La sediul DIICOT — Biroul Teritorial Sibiu au fost aduse, în vederea audierii, 27 de persoane .

Procurorii au efectuat miercuri 13 percheziții în Sibiu și București, la sediile SC Carpatica SA, dar și la domiciliul suspecților.

Potrivit unor surse judiciare, la sfârșitul anului 2014 — începutul anului 2015, Oprea Carabulea (împuternicitul lui Ilie Carabulea), Daniel Micu, Georgeta Crideanu, Ana Popa și Angela Toncescu au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii unor infracțiuni prin care se urmăreau protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asigurări și evitarea suspendării autorizației de funcționare de pe piața asigurărilor din România.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”