Ilie Năstase, declarații revoltătoare: De ce stagnează cazul Simonei Halep de dopaj

Ilie Năstase, declarații revoltătoare: De ce stagnează cazul Simonei Halep de dopaj

248 de zile au trecut de la ultimul meci jucat de Simona Halep în circuitul feminin, la data de 29 august 2022, în turul I de la US Open. Vorbim despre o perioadă de peste 8 luni, în care românca a fost scoasă din circuit pentru consum de Roxadustat, o substanță interzisă găsită în proba ei de urină, la New York.

Ilie Năstase

Problema e că, de când s-a aflat că „Simo“ a avut un test pozitiv pentru dopaj, cazul stagnează. În sensul că audierile au tot fost amânate și sunt șanse să se întâmple acest lucru și cu următorul termen, fixat pentru finalul acestei luni. Această situație a revoltat-o pe Halep (31 de ani, 26 WTA), care a oferit un interviu dur, săptămâna trecută. Iar acum declarațiile ei sunt completate de cele oferite de Ilie Năstase (76 de ani) pentru Playtech. Concret, fostul lider mondial crede că aceste amânări, în cazul lui Halep, sunt cauzate de faptul că Federația Internațională de Tenis (ITF) nu deține probe concrete împotriva jucătoarei din România.

Ce a spus Ilie Năstase?

*Eu cred că nu au probe împotriva ei! Dacă aveau probe, cred că o judecau foarte repede și o suspendau o lună, cinci luni… Și gata! Cum să faci așa ceva? Ea se antrenează cu gândul că va juca și ei nici măcar nu-i judecă situația. Este foarte urât din partea lor! Cred că de asta au amânat-o de atâtea ori, eu cred că nu au probe.

*Nu ar fi trebuit să fie judecată? Eu, când am avut cazul cu Serena Williams (n.r. – pentru declarații cu tentă rasistă), atunci m-a judecat rapid, nu înțeleg de ce se prelungește atât de mult situația (n.r. – în cazul lui Halep). Spunea și Ion Țiriac… Dacă tot se prelungește așa, cineva trebuie să răspundă! Este vorba de o mulțime de turnee în care nu a avut voie să joace, dar și de bani și de punctele pe care le-a pierdut în clasamentul WTA, care sunt foarte importante.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro