Iliev, antrenorul-țârcovnic, favoritul lui Becali să preia FCSB. Două variante de rezervă

Iliev, antrenorul-țârcovnic, favoritul lui Becali să preia FCSB. Două variante de rezervă

Cum staff-ul FCSB și-a dat seama că nu poate continua pe banca tehnică cu Mihai Pintilii, un antrenor care nu are studiile necesare pentru a fi ”principal”, managerul Mihai Stoica i-a propus lui Gigi Becali o listă cu 3 antrenori care pot pregăti vicecampioana.

Becali ar fi încântat de o colaborare cu un antrenor la fel de religios ca el. Foto Sportpictures

Primul pe listă, conform gsp.ro, este Bulgarul Valentin Iliev (42 de ani), urmat de portughezul Tony da Silva (42 de ani) și de brazilianul Adailton (46 de ani). Din cei trei se va alege antrenorul care să conducă formația în lupta din play-off.

Șansele să se bată palma cu Iliev, fost jucător al Stelei, sunt mari. În 2011, finanțatorul vicecampioanei spunea despre fundașul central bulgar: „L-aș ține toată viața la Steaua. Se gândește mereu la Dumnezeu. Mi-a cerut voie să plece din cantonament ca să se spovedească de Sfânta Maria”.

Tatuat pe tot corpul cu motive religioase

Și Daniel Pancu, rivalul din teren al lui Valentin Iliev, își amintește: ”Era extrem de profesionsist și cel mai credincios fotbalist pe care l-am cunoscut. E tatuat din cap până în picioare cu biserici, busturi”.

Valentin Iliev s-a retras din fotbal de la Universitatea Cvraiova, după sezonul 2015/2016. Până atunci mai avusese două ”mandate”, la tot la clubul oltean și la Steaua. După retragere, a început imediat cariera de antrenor, la ȚSKA 1948 Sofia, în Bulgaria. În octombrie 2018 a acceptat să fie „secundul” lui Devis Mangia la CS Universitatea Craiova.

Valentin Iliev, în biserica unde slujea. Captură TV

Valentin Iliev, în biserica unde slujea. Captură TV

Între timp le-a mai pregătit pe Botev Vratsa, Tsarka Selo și CSKA 1948 II, toate în țara natală, Bulgaria. În paralel cu munca de antrenor, Iliev a fost și târcovnic la o biserică din satul bulgar Bistrița. Iliev a slujit într-o bisericuță din satul cu 5.000 de locuitori având grijă de curățenia lăcașului și ajutându-l pe preot.

Tony da Silva și Adailton, următorii pe lisă

Al doilea pe lista propusă de MM Stoica este Tony da Silva, cu care se vor începe negoicierile în caz că pică negocierile cu Iliev. Deocamdată, a fost anunțat impresarul portughezului, care este în acest moment „secund” la Pacos Ferreira, în prima ligă a Portugaliei.

Tony a jucat 4 sezoane la CFR Cluj, între ianuarie 2007 și ianuarie 2011 și a cucerit două titluri de campion în România. Tony a fost „principal” la Oliveirense, Braganca și Vilar Perdizes, iar în 2019, a făcut parte din staff-ului condus de Toni Conceicao, fostul său antrenor de la CFR, la naționala Camerunului.

Numărul 3 e Adailton, brazilianul care impresiona la FC Vaslui între 2010 și 2012 și care a fost dorit de Valeriu Iftime la FC Botoșani în toamna anului trecut. Adailton a fost „secund” la Juventude, formație braziloiană care a retrogradat în liga a doua. Acum este „interimarul” echipei, care încearcă să găsească un antrenor principal până la startul sezonului, programat pe luna viitoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”