Ilinca și Alex Florea aduc în finala Eurovision un show ce îmbină grafica multicoloră cu fuziunea de stiluri muzicale

Ilinca și Alex Florea aduc în finala Eurovision un show ce îmbină grafica multicoloră cu fuziunea de stiluri muzicale

Trimisul special al AGERPRES, Oana Ghiță, transmite: Ilinca și Alex Florea aduc, sâmbătă, în finala Eurovision, un show ce îmbină grafica multicoloră cu fuziunea de stiluri muzicale, cei doi mărturisind, pentru AGERPRES, că își doresc ca fanii să își amintească, peste ani, piesa lor - "Yodel It!" - "cu mândrie, plăcere și aceeași bucurie de fiecare dată".

România intră în concursul de la Kiev cu numărul 20 , românii oferind un show care are cuprinse în scenografie, alături de imagini multicolore, două tunuri strălucitoare.

Potrivit șefei delegației României la Eurovision, Iuliana Marciuc, grafica show-ului țării noastre sugerează "explozii de bucurie, de bună dispoziție, de armonie" și rimează cu piesa "Yodel It!".

De altfel, ea a precizat, pentru AGERPRES, că spectacolul este rezultatul unei colaborări între regizorul Selecției Naționale, Aurel Badea, compozitorul Mihai Alexandru și designerul de grafică Adrian Posteucă. La rândul său, Mihai Alexandru a afirmat că respectivele elemente de scenografie sugerează o "bătălie de dragoste".

"Ne-am gândit să îi șocăm, să fie ceva șocant și să fie ceva real, pentru că sunt foarte justificate. În piesă există tunuri. Acolo unde sunt explozii chiar sunt tunuri, am făcut 'sample' de la niște tunuri și le-am introdus în piesă. Și atunci — această bătălie a lor de dragoste să fie și vizuală, chiar dacă noi, din tunurile alea, tragem cu dragoste", a declarat, pentru AGERPRES, compozitorul.
Referitor la conotațiile politice menționate frecvent în contextul votului câștigătorului Eurovision, artiștii români spun că prioritatea lor sunt admiratorii. "Important e să ne ridicăm la nivelul așteptării fanilor", afirmă cei doi. "Nu mă interesează politica, sunt aici pentru muzică", a precizat Alex Florea, pentru AGERPRES.

"Pe pagina de Facebook am un fan din Polonia care îmi scrie în fiecare dimineață un mesaj de susținere", a declarat Ilinca Băcilă.

Alex Florea apreciază susținerea publicației de specialitate Wiwiboggs. "Ne susține permanent, iar acest lucru contează enorm", spune Alex Florea. De altfel, potrivit unui sondaj al respectivei publicații, Ilinca și Alex Florea formează "cel mai îndrăgit duo de la Eurovision 2017".

Cei doi reprezentanți ai României au mărturisit că, pentru spectacolul din finala de sâmbătă seara, se concentrează pe "coregrafie, voce și schimbul de energii".
Și, pentru că în culisele show-ului artiștii leagă prietenii, reprezentanții României au vorbit și despre relația lor cu artiștii din Republica Moldova, Sunstroke Project. Ei s-au împrietenit la Selecția Națională, la București, când Sunstroke Project le-a oferit o sticlă de coniac moldovenesc. "Ne-am reîntâlnit la concertele de promovare din Israel și Spania și de atunci petrecem ori de câte ori ne întâlnim", spun artiștii români.

Ilinca și Alex Florea marchează, de altfel, și revenirea României pe scena Eurovision, după un an de pauză, când, din cauza datoriei Televiziunii publice la European Broadcasting Union — organizatorii show-ului — participarea în competiție a țării noastre a fost suspendată.

Finala Eurovision de sâmbătă va fi difuzată în direct de Televiziunea Română.

Câștigătorul trofeului Eurovision este ales în urma votului juriului și al publicului, care au ponderi egale.

Juriile de specialitate votează cu o zi înaintea finalei, în urma unui show identic, difuzat de organizatori pentru experți. Votul rămâne secret până la anunțul rezultatelor finale.

Publicul poate vota, după încheierea tuturor reprezentațiilor artiștilor finaliști, când prezentatorii show-ului spun "start vot". Potrivit regulamentului, artiștii reprezentanți ai unei țări nu pot fi votați de pe teritoriul respectivei țări, ci din cele participante rămase. În finala de sâmbătă, fiecare reprezentant al unei țări poate fi votat — cu numărul de intrare în finală — prin SMS, telefon sau aplicația oficială Eurovision. De pe un număr de telefon pot fi exprimate maxim 20 de voturi.

Numărului de voturi îi este alocat, crescător, un punctaj: de la 1 la 8, 10 sau 12 puncte. Numerele de telefon la care pot fi votați reprezentanții României, Ilinca și Alex Florea, sunt prezentate pe pagina oficială de Facebook Eurovision România. Acestea au fost distribuite și pe pagina de socializare a Ministerului Afacerilor Externe.

AGERPRES/(editor: Andreea Rotaru, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia