Imagine cu Regele Mihai și Principele Philip pe plaja din Mamaia: legătura cu familia regală britanică

Imagine cu Regele Mihai și Principele Philip pe plaja din Mamaia: legătura cu familia regală britanică

Legătura familiei regale a României cu familia regală a Marii Britanii a fost constantă, cuprinzând cinci generații. Regele Mihai și Principele Philip, născuți în același an, 1921, au petrecut mai multe vacanțe în România, la Mamaia și la Sinaia.

Regele Mihai și Principele Philip pe plaja din Mamaia FOTO Familia regală

Regele Mihai este văr de gradul al treilea cu Regina Elisabeta a II-a Marii Britanii. De partea cealaltă, căsătoria Regelui Mihai cu Regina Ana, născută prinţesă de Bourbon - Parma, a legat de România de familiile nobiliare ale Europe i.

Copilăria regilor

Regele Mihai și Principele Philip , născuți în același an, 1921, au petrecut mai multe vacanțe în România, la Mamaia și la Sinaia.

Atmosfera anilor 1920 de la Mamaia a rămas consemnată de Regina Maria, fiind cunoscută iubirea acesteia pentru mare: „Imense întinderi de nisip; o plajă atât de lungă încât sfârşitul i se pierde în depărtare, cu scoici trandafirii ca nişte petale de flori aruncate de zâne, băi de mare şi acel râs ce izbucneşte anume când năvăleşte asupra ta apa rece, foşnetul şoptit al valurilor ce se sparg rând pe rând la mal, lăsând fiecare o fâşie de spumă albă ca zăpada; jocuri prin nisip, câini nebunatici luptându-se cu câte o bucată groasă de lemn azvârlită de valuri pe mal, sau înnebuniţi de bucurie şi alergând ca nişte ogari cenuşii într-o fugă zănatecă de-a lungul plajei..“

Principele Moștenitor Mihaia vizitat Londra pentru prima oară în anul 1937, reprezentând România și pe suveran (Carol al II-lea) la încoronarea Regelui George al VI-lea. Regele Mihai a revenit la Londra în vizite oficiale timp de nouă decenii consecutive, din 1937 până în 2012, cu precădere în timpul domniei Reginei Elisabeta a II-a.

În anul 1947, Regele Mihai, însoțit de Regina-mamă Elena, a plecat la Londra pentru a participa la căsătoria Principesei Elisabeta, moștenitoarea tronului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Cu această ocazie, a cunoscut-o pe Principesa Ana de Bourbon, cea care urma să-i stea alături până la sfârșitul vieții.

Regele Mihai I (1927-1930; 1940-1947) a încetat din viaţă la 5 decembrie 2017, la vârsta de 96 de ani, la reşedinţa sa din Elveţia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...