Imaginea devenită viral după bombardamentele din Dnipro: cine era proprietarul mort în atac

Imaginea devenită viral după bombardamentele din Dnipro: cine era proprietarul mort în atac

Imaginea unei bucătării luminoase a unei familii din Ucraina, rămasă fără un perete după atacul cu rachete din Dnipro, a ajuns virală pe rețelele sociale și a provocat șoc și tristețe, scrie BBC.

Apartamentul era casa cunoscutului antrenor de box Mykhailo Korenovsky, care a fost ucis în atacul de sâmbătă. Se pare că soția și copiii săi au supraviețuit.

De asemenea, a fost publicată o înregistrare video în care Korenovsky sărbătorea recent o zi de naștere cu familia sa în același apartament.

Lovitura din Dnipro a ucis 40 de persoane.

Printre victime se numără și trei copii, iar luni seara mai mult de 30 de persoane erau încă date dispărute.

Imaginea este izbitoare pentru contrastul puternic dintre normal și anormal, arătând, pe de o parte imaginea cotidiană a bucătăriei confortabile, iar pe de alta ruina rămasă după ce blocul a fost lovit de o rachetă a rușilor.

Bucătăria cu aspect modern, cu dulapuri de un galben strălucitor, a rămas remarcabil de intactă după atac, în ciuda distrugerii totale a peretelui său exterior.

Un castron cu mere stă pe masă, vasele zac lângă chiuvetă așteptând să fie spălate, iar mănușile de cuptor încă atârnă frumos de un șir de cârlige.

„Aici oamenii găteau, purtau conversații în bucătărie, sărbătoreau, râdeau, se certau”, a scris pe Facebook deputatul de Kiev Zoya Yarosh.

FOTO: Twitter

Ea a comparat distrugerea clădirii cu soarta țării sale: „Acestea sunt rănile de pe corpul Ucrainei. Rănile de pe casele noastre”.

Pe rețelele sociale, mulți oameni au subliniat micile detalii din fotografie, sugerând o familie care își continua viața cât mai bine, în ciuda războiului violent.

„Când mă uit la această bucătărie, tot ceea ce văd este apartamentul în care am crescut, apartamentul în care au trăit bunicii mei, apartamentul în care au trăit verii mei, pentru că toți aveam două scaune așezate sub masa din bucătărie exact așa”, a scris ucraineanca Alina pe Twitter.

Înainte de atacul cu rachete, bucătăria pare să se fi aflat în centrul unui moment fericit în familie - petrecerea de ziua unui copil.

Într-un videoclip publicat online și redistribuit de forțele armate ucrainene, o fetiță zâmbește în timp ce primește un tort aniversar uriaș și suflă în cele patru lumânări. Aceleași dulapuri galbene sunt clar vizibile, la fel ca și mănușile de la cuptor și televizorul de pe perete.

Se crede că cei care apar în videoclip sunt familia lui Mykhailo Korenovsky, care ar fi supraviețuit loviturii, în timp ce antrenorul de box a murit.

Nu este clar când a fost filmat videoclipul, dar este un avertisment dur al modului în care războiul poate distruge brusc vieți.

„Poate că el [Korenovsky] a fost cel care a cumpărat acele mere pentru familia sa, rămase pe masă după ce clădirea s-a prăbușit", a declarat Liza Fokht, jurnalistă BBC Rusia. „Sau poate că el a fost cel care a lăsat o farfurie în chiuvetă - crezând că va avea timp să o spele mai târziu”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Așa o fi?

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?