Imaginea Statelor Unite a avut mult de suferit după alegerea ca președinte a lui Donald Trump (sondaj)

Imaginea Statelor Unite ale Americii a avut mult de suferit în condițiile în care comunitatea internațională pune sub semnul întrebării calitățile de lider ale președintelui Donald Trump, potrivit unui sondaj publicat de Centrul de Cercetare Pew, relatează DPA.

Sondajul a fost realizat în 37 de țări pe un eșantion de peste 40.000 de respondenți, între 16 februarie și 8 mai, informează EFE.

O medie de numai 22% dintre cei chestionați în 37 de țări și-a exprimat încrederea că Trump va face ceea ce trebuie pe plan internațional, conform sondajului publicat luni seara de centrul cu sediul la Washington. O cifră în scădere față de cei 64% care și-au exprimat încrederea în Barack Obama la sfârșitul mandatului său.

Cea mai importantă scădere a nivelului de încredere în președintele american pe scena internațională s-a întregistrat în rândul populațiilor unora dintre cei mai apropiați aliați ai Americii din Europa și Asia. Un nivel mai mare de încredere în Trump față de Obama a fost întregistrat în doar două țări: Rusia și Israel.

În medie, numai 16% sprijină planul lui Trump de a construi un zid între SUA și Mexic, cu o opoziție puternică înregistrată în rândul populațiilor din Mexic și din întreaga America Latină și Europa. În nicio țară majoritatea celor chestionați nu și-au exprimat susținerea pentru acest proiect al președintelui Trump.

Rusia este singura țară în care sondajul a arătat o îmbunătățire a imaginii despre SUA. Dintre cetățenii ruși chestionați numărul celor care au o imagine favorabilă a Statelor Unite a crescut de la 15% în 2015 la 41% în 2017.

În medie, 55% dintre cei chestionați la nivel internațional l-au descris pe Donald Trump ca fiind un lider puternic, inclusiv în țările în care încrederea în președintele american este scăzută. Aroganța este caracteristica cel mai adesea folosită pentru a-l descrie pe Trump, conform sondajului.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Judecați voi! / Ciolacu, singurul invitat la Ambasada Franței care nu a purtat mască de protecție

2 Rareş Bogdan pune degetul pe rană: „Vom asista la infectări în masă și asta din cauza incoerenței și inconștie…

3 Cică imaginile acestea ar fi de azi-noapte, din Senatul României

4 „Eu o să fiu acela care o să te îngroape lângă un porc într-un mormânt de piatră! / Un dement se angajează să-l …

5 Priviți, s-au dat de gol! / Protestatarii anti-COVID s-au oprit în fața Ambasadei Rusiei ca să aplaude