IMAGINEA ZILEI/Președintele Iohannis joacă și rol de premier pe durata stării de urgență generată de epidemie

IMAGINEA ZILEI/Președintele Iohannis joacă și rol de premier pe durata stării de urgență generată de epidemie

Președintele Klaus Iohannis a susținut de la debutul crizei majoritatea întâlnirilor cu reprezentanții guvernului pe tema epidemiei de coronavirus la Palatul Cotroceni, dar este prima dată când discuțiile au loc în Sala Unirii într-un format care arată ca o veritabilă ședință de guvern condusă de șeful statului.

Constituția României îi oferă președintelui baza legală pentru convocarea ședințelor. Potrivit articolului 86, ”Preşedintele României poate consulta Guvernul cu privire la probleme urgente şi de importanţă deosebită.”

Convocările dese ale premierului Orban la Palatul Cotroceni au reprezentat în trecut o sursă de tensiune între palate, dar în contextul coronavirusului colaborarea între cele două centre de putere a decurs fără probleme. Președintele României este cel care a decretat starea de urgență prin decret iar Guvernul adoptă, prin intermediul ordonanțelor militare, măsurile specifice.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…