Imagini cu momentul atacului armat de la Hamburg. Cel puțin opt morți într-un centru al Martorilor lui Iehova VIDEO

Imagini cu momentul atacului armat de la Hamburg. Cel puțin opt morți într-un centru al Martorilor lui Iehova VIDEO

Un bărbat care locuiește în apropiere locul atacului armat de joi seara de la Hamburg a surprins imagini cu ceea ce un ziar german titrează drept o „baie de sânge”.

Agresorul poate fi văzut trăgând în geamurile de la etaj, apoi intrând în clădire și continuând să apese pe trăgaci.

Bilanțul victimelor acestui atac armat a fost revizuit în creștere, la opt morți, printre care s-ar afla și atacatorul. Cancelarul german Olaf Scholz a transmis „gândurile” sale victimelor și rudelor sale.

„Veşti proaste din Hamburg”, a scris Scholz într-un mesaj publicat Twitter vineri dimineaţă, în care a subliniat că „gândurile” sale sunt alături de victime, de familiile lor şi forţele de securitate.

Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, a reacţionat de asemenea pe Twitter, declarându-se „bulversată de teribilul act de violenţă săvârşit într-o comunitate a Martorilor lui Iehova din Hamburg”. Ea a dat asigurări că autorităţile lucrează în regim de urgenţă la cercetarea acestei crime.

Comunitatea Martorilor lui Iehova s-a declarat vineri „profund întristată” de atacul sângeros comis „împotriva membrilor săi” după o slujbă religioasă.

Poliţia Germană încearcă să stabilească mobilul acestui atac. „Presupunem că există un singur făptaş. Investigarea motivelor care au stat la baza acestei crime continuă”, a transmis Poliția Germană.

Potrivit săptămânalului „Der Spiegel”, presupusul atacator este un fost membru al Martorilor lui Iehova, în vârsta de aproximativ 30 de ani, care era înarmat cu un pistol.

Poliţia din Hamburg tratează acest atac armat ca pe un incident izolat.

Germania a fost zguduită de mai multe incidente armate în ultimii ani. În februarie 2020, un atacator cu presupuse legături cu extrema dreaptă a împuşcat mortal nouă persoane, printre care imigranţi turci, în oraşul Hanau, din vestul ţării, înainte de a-şi ucide mama şi de a-și pune capăt zilelor.

În octombrie 2019, un bărbat înarmat a ucis două persoane în faţa unei sinagogi în oraşul Halle (est) de Yom Kippur, cea mai importantă sărbătoare religioasă evreiască.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990