Imagini cu palatul de neam prost în care locuiește Victor Ciorbea/Acum se războiește în Justiție cu foștii primari PSD, Firea și Tudorache

Imagini cu palatul de neam prost în care locuiește Victor Ciorbea/Acum se războiește în Justiție cu foștii primari PSD, Firea și Tudorache

Victor Ciorbea, fost Avocat al Poporului, a fost surprins de Malin Bot in balconul vilei sale din Bucuresti. In fata sa urmeaza sa se ridice un cartier de blocuri de sase etaje, motiv de mare suparare in familia Ciorbea. Autorizatiile pentru noul cartier au fost date de fostii primari PSD Gabriela Firea si Daniel Tudorache.

Iata imagini cu uriasa vila in care locuieste fostul Avocat al Poporului.

 

Lacrima Ciorbea, sotia lui Victor Ciorbea, a transmis redactiei aktual24.ro mai multe imagini cu proiectul imobiliar care va fi pus in practica peste drum de casa fostului Avocat al Poporului. Zona idilica in care locuiesc sotii Ciorbea va deveni una comuna, precum marile cartiere din Capitala.

Autorizatiile pentru construirea noului cartier in Parcul Sportiv Floreasca au fost date de fostele administratii PSD conduse de Gabriela Firea si Daniel Tudorache.

Asa va arata zona respectiva dupa ce vor fi ridicate blocurile. Intr-una dintre casele din spatele blocurilor locuieste familia Ciorbea.

Cum arata zona respectiva in octombrie anul trecut.

Victor Ciorbea, fost Avocat al Poporului, a depus o plangere la Tribunalul Bucuresti in care acuza „abuzuri” si „exces de putere” din partea fostilor primari PSD, Gabriela Firea si Daniel Tudorache. Ciorbea se plange ca acestia au dat avize pentru construirea unui bloc chiar in fata resedintei sale. „Nu vom mai vedea lumina soarelui, vom fi inconjurati de un zid tip ‘puscarie’ si vom fi asfixiati la propriu si la figurat”, sustine Ciorbea.

Lacrima Ciorbea, sotia lui Victor Ciorbea, a transmis in urma cu trei zile un mail disperat redactiei aktual24.ro in care scrie „poate avem putin noroc si ne ajuta si pe noi cineva!!!!”. Ea denunta defrisarea unei parti din Parcul Sportiv Floreasca, langa care isi are resedinta, pe terenul respectiv urmand sa fie construit un bloc de sase etaje. Avizele au fost date de administratiile PSD Firea si Tudorache cu cateva zile inainte de alegerile locale. Beneficiarul avizelor este firma SC One Peninsula SRL.

„In perimetrul dintre strada Intrarea Navigatorilor, strada Navigatorilor si strada Intrarea Valului, la limita cu imobilele proprietatea noastra, in baza autorizatiei de defrisare au fost scosi din radacina peste 2000 de arbori din multe specii, au fost distruse fostul Parc sportiv Floreasca si zona verde cu vegetatie forestiera, precum si microclimatul si habitatul necesare pentru nenumarate specii de vietuitoare.

In prezent se realizeaza constructia ansamblului ONE Peninsula. Acest spatiu a fost zona verde, dupa care a fost transformat in zona L – locuinte, unde conform PUZ-ului initial al Sectorului 1 (care a fost amanat sau la care s-a renuntat) erau proiectate vile sau blocuri P+2.

In prezent, prin certificatele de urbanism nr. 1176 / 62 / N / 41041 din 23.09.2020 si nr. 1177 / 63 / N /41040 din 23.09.2020, emise de paratul Sectorul 1 prin Primar in mod nelegal si cu incalcarea tuturor normelor de mediu, etc, se doreste transformarea Zonei in zona de blocuri cu inaltime ridicata si accente inalte, avand cel putin 6 nivele”, se arata in plangerea depusa la Tribunalul Bucuresti de sotii Ciorbea, alaturi de alti 22 de vecini.

Ciorbea, care in functia de Avocat al Poporului a refuzat constant sa atace la CCR ordonantele si legile abuzive ale PSD, se plange acum ca primarii PSD au dat dovada de „exces de putere”.

„Anularea in tot a urmatoarelor acte administrative individuale si a documentatiilor care stau la baza acestora intrucat sunt emise prin exces de putere, in mod abuziv, cu incalcarea dispozitiilor Constitutionale, legale, Directivelor Uniunii Europene si ale celorlalte legi si reglementari in materie si incalca grav drepurile si interesele legitime ale subsemnatelor persoane vatamate”, se arata in plangerea inaintata tribunalului.

„Prin aprobarea autorizatiilor si documentatiilor a caror anulare o solicitam, Peninsula Floreasca, care era un ‘plaman verde’, o zona verde de ameliorare a climatului Nordului Bucurestiului, compusa in proportie de 90% din spatii VERZI, se va transforma din cauza dezvoltatorilor imobiliari intr-o aglomeratie de blocuri si cladiri comerciale ce vor sufoca traficul, vor creste masiv poluarea din Zona si vor crea un mediu irespirabil.

Aceasta ne va afecta in mod grav pe subsemnatii rezidenti din strada Intrarea Valului, precum si pe cei din zonele invecinate. Strada Intrarea Valului, care este in prezent singura strada cu circuit inchis cu locuinte mici P+2 din Peninsula Floreasca, va fi umbrita si sufocata de blocuri din ambele parti ale acestei strazi.

La toate acestea se adauga disconfortul olfactiv foarte pronuntat, insuportabil, generat de intregul ansamblu, in mod deosebit de blocul zid lung de 150 m, cu 6 nivele si cu o inaltime de 20 m, care porneste de la nivelul 0 situat cu 2 m mai sus decat strada Intrarea Valului si este amplasat cu spatele spre casele noastre, avand toate geamurile de la bucatarii si wc-uri spre noi. Vom fi astfel ‘ingropati de vii’, cu concursul autoritatilor Statului, nu vom mai vedea lumina soarelui, vom fi inconjurati de un zid tip ‘puscarie’ si vom fi asfixiati la propriu si la figurat”, se mai afirma in plangere.

„Solicitam obligarea paratilor la plata in solidar a sumei de 5 000 000 Ron cu titlu de reparatii pentru daunele morale cauzate subsemnatilor prin faptele comise de acestia pana in prezent.

Calitatea vietii noastre a fost profund afectata si lezata prin taierea lizierei din strada Navigatorilor si deschiderea unui santier de constructii, distrugerea, deteriorarea zonei verzi din Peninsula Floreasca, fapte ce afecteaza mediul, habitatul natural, biodiversitatea, flora si fauna din acest areal”, se mai arata in plangere.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa