Imagini cu primarul Cătălin Cherecheș când trece granița. Noi indicii în legătură cu locul în care s-ar afla edilul

Imagini cu primarul Cătălin Cherecheș când trece granița. Noi indicii în legătură cu locul în care s-ar afla edilul

Primele imagini cu primarul Cătălin Cherecheș într-un taxi, cu ajutorul căruia a trecut granița, au apărut în presă. Anchetatorii urmăresc o pistă nouă legată de locul în care s-ar afla primarul, care a fugit din țară vineri dimineața.

Primele imagini cu primarul Cherecheș când părăsește țara - Foto Antena 3

Imaginile prezentate de Evz.ro și preluate de Antena 3 îl arată pe primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, pe scaunul din dreapta al taximetristului, atunci când trece vama.

Anchetatorii iau în calcul și posibilitatea ca primarul condamnat să se afle în Franța. Autoritățile au luat legătura cu responsabilii din această țară pentru începerea căutărilor, scrie Antena 3.

Totodată, rămâne valabilă și posibilitatea ca primarul să se afle în Italia, unde mama lui are o afacere.

Cătălin Cherecheș a părăsit țara vineri dimineață, la ora 7.49, prin Vama Petea. Acesta a folosit actul de identitate al unui rude care locuiește într-un alt stat din Europa, potrivit informațiilor date publicității de Poliția de Frontieră.

Primarul din Baia Mare a schimbat două taxiuri ca să reușească să iasă prin Vama Petea. După ce s-a aflat că primarul condamnat a părăsit țara cu actele unei rude, inspectorul General al Poliţiei de Frontieră, Victor Ştefan Ivaşcu, a fost eliberat din funcţie .

Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupţie, vinerea trecută, chiar în ziua în care a părăsit țara. Viceprimarul din Baia Mare a preluat atribuțiile primarului.

Judecătorii de la Curtea de Apel din Cluj Napoca au fost cei care au decis și că edilul nu va mai putea fi ales într-o funcţie publică timp de cinci ani.

Un alt scandal este legat de dosarul în care primarul a fost condamnat, soacra lui Cătălin Cherecheș a fost prinsă în flagrant atunci când a încercat să o mituiască pe judecătoarea din dosar, ea î-a oferit suma de 50.000 de euro mamei judecătoarei.

Și soția primarului din Baia Mare este în vizorul anchetatorilor, după ce edilul a plecat din țară.

Un mandat de arestare a fost emis pe 24 noiembrie pe numele primarului Cătălin Cherecheș.

Pe 24 noiembrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș au primit de la instanța competentă un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, emis pe numele unui bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Astfel, polițiștii efectuează verificări, în vederea depistării bărbatului", informează comunicatului IPJ Maramureş.

Nu este pentru prima dată când condamnații definitiv reușesc să plece din țară chiar înainte de a afla sentința. O nouă lege, care prevede că fugarilor li se va adăuga o nouă pedeapsă, cuprinsă între 6 luni și 3 ani, la cea existentă, a fost dezbătută de Camera Deputaților. Noile prevederi legale ar putea fi aplicate și în cazul edilului din Baia Mare, după ce legea intră în vigoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat