Imagini cutremurătoare cu un tată care-și scoate fetița de sub dărâmături: „Nu te speria, tata este aici”

Imagini cutremurătoare cu un tată care-și scoate fetița de sub dărâmături: „Nu te speria, tata este aici”

Risc Seismic

Tragediile sunt întâlnite la tot pasul în zonele afectate de cutremurele devastatoare din Turcia și Siria. Sky News a difuzat imagini cu un tată care sapă cu mâinile goale prin moloz pentru a-și scoate fetița de sub dărâmături, lângă Alep.

„Nu te speria, tata este aici”, sunt cuvintele pe care bărbatul i le transmite fetiței sale, care este în stare de șoc.

Acesta este ajutat de voluntari de la Apărarea Civilă siriană, cunoscuți sub numele de „Căștile Albe”. Nour este ridicată cu grijă de către tatăl ei.

Fetița a fost scoasă de sub dărâmături de tatăl său Foto: Youtube

Scene de asemănătoare sunt întâlnite la tot pasul în zonele afectate de cutremure.

Acțiuni de salvare contracronometru

Salvatorii se străduiesc să scoată oamenii prinși sub dărâmăturile clădirilor prăbușite în urma cutremurelor. Acțiunile se desfășoară contracronometru, deoarece sunt și persoane rănite care nu pot să reziste mult sub dărâmături.

Mii de clădiri s-au dărâmat, în urma seisemlor. Spitale și școli au fost distruse. Zeci de mii de persoane au fost rănite sau au rămas fără adăpost în mai multe orașe din Turcia și Siria.

Cutremurul cu magnitudinea 7,8 a fost urmat de peste 285 de replici, a anunțat Autoritatea de Management al Dezastrelor și Situațiilor de Urgență (AFAD) din Turcia.

Semnal de alarmă tras de UNICEF

UNICEF a transmis că cele două seisme violente care au zguduit din sudul Turciei şi nordul Siriei s-ar fi putut solda cu moartea a mii de copii în cele două ţări, potrivit Reuters.

Cutremurele care au lovit sudul Turciei şi nordul Siriei ieri dimineaţă (luni) ar fi putut ucide mii de copii”, a declarat purtătorul de cuvânt al UNICEF , James Elder, într-o conferință de presă la Geneva. Organizaţia nu a putut stabili un anumit număr de decese în rândul copiilor.

„Exista deja o situaţie de urgenţă în nord-vestul Siriei. Comunităţile de acolo sunt afectate de un focar de holeră şi populaţia se confruntă cu ploi abundente şi zăpadă. În acest context, şi după un deceniu de conflict, acest cutremur este imposibil de suportat", a mai spus James Elder.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia