Imagini de ultima oră cu Bruce Willis

Imagini de ultima oră cu Bruce Willis

Bruce Willis a fost fotografiat într-o mașină condusă de un prieten, în Brentwood, Los Angeles. Imaginile cu actorul de 68 de ani vin la mai bine de două săptămâni de când un apropiat al acestuia a declarat că starea lui se degradează accelerat, scrie filmnow.ro .

Bruce Willis, care a fost diagnosticat inițial cu afazie, a primit ulterior un verdict și mai dur: demență.

Glenn Gordon Caron, creatorul serialului "Moonlighting", în care actorul a jucat alături de Cybill Shepherd, în anii '80, a fost cel care a povestit recent că starea lui Willis se degradează în ritm rapid.

El a explicat că încearcă să-și vadă lunar prietenul.

"Boala lui Bruce este una progresivă. Am putut să vorbesc cu el înainte ca aceasta să-l facă atât de incomunicabil cum este acum. Încerc să vorbesc cu el și cu soția lui, Emma, și am o relație frumoasă cu cei trei copii mai mari ai lui. Am încercat din răsputeri să rămân în viața lui. Este o persoană extraordinară. Lucrul care îi face boala atât de urâtă este că, dacă ai petrecut vreodată timp cu Bruce Willis, nu exista nimeni care să aibă mai mult bucurie de a trăi decât el. Iubea viața și adora să se trezească în fiecare dimineață și să încerce să trăiască la maximum. E un tip cu adevărat uimitor. Cred că în primele trei minute când mă vede mă recunoaște. Nu e complet verbal, obișnuia să fie un cititor înrăit și acum nu mai citește. Toate aceste abilități lingvistice au dispărut pentru el și, totuși, el este încă Bruce", a declarat Glenn Gordon Caron pentru New York Post.

La rândul ei, soția lui Bruce Willis a mărturisit că nu poate să știe cu certitudine dacă el e conștient de boala de care suferă.

Femeia cu care Willis are două fete a apărut în emisiunea Today și a vorbit despre ce înseamnă un diagnostic de demență atât pentru bolnav, cât și pentru aparținători. Ea este cea care se ocupă cel mai mult de Bruce.

"Ceea ce am învăţat este că demenţa este grea. E dificil pentru persoana diagnosticată. Este greu şi pentru familie. Iar acest lucru nu este diferit pentru Bruce, pentru mine sau pentru fetele noastre. Şi când spun că este o boală de familie, chiar este. Cred că a fost binecuvântare şi blestem", a spus soția lui Bruce.

Ce este demenţa frontotemporală

Bruce Willis şi-a încheiat cariera în primăvara lui 2022, după diagnosticul de afazie. Dar de anul trecut, "boala lui Bruce a progresat şi acum vorbim de un diagnostic mai precis: demenţă frontotemporală", a explicat familia sa într-un comunicat.

"Din păcate, dificultăţile de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce", au mai spus apropiații săi, mărturisind că "se simt împăcați că au în sfârşit un diagnostic clar".

Degenerescenţa frontotemporală (FTD) este o boala neurodegenerativă, înrudită cu boala Alzheimer. Persoanele cu DFT pot avea probleme de memorie, modificări de comportament sau dificultăţi de vorbire ori de mişcare.

"În prezent, nu există niciun tratament pentru această boală, o realitate care sperăm să se schimbe în anii următori", a subliniat familia.

Filmele lui Bruce Willis au obţinut încasări cumulate de peste 5 miliarde de dolari

Bruce Willis a debutat ca actor în prima parte a anilor 1980, când a interpretat roluri secundare în mai multe filme, inclusiv în producţia "The Verdict", regizată de Sidney Lumet.

Cariera lui a cunoscut o ascensiune explozivă în a doua jumătate a acelui deceniu datorită rolului principal din serialul "Moonlighting", produs de postul ABC şi în care a jucat alături de Cybill Shepherd, precum şi interpretării poliţistului John McLane în filmul de acţiune "Die Hard" din 1988, care i-a oferit starului american primul rol principal într-o franciză majoră, după ce pelicula originală a avut parte de două continuări în anii 1990.

Într-o carieră interpretativă de patru decenii, filmele sale au obţinut încasări cumulate de peste 5 miliarde de dolari.

Printre celelalte producţii de succes din filmografia starului hollywoodian se află pelicule precum "The Last Boy Scout" (1991), "Pulp Fiction" (1994), "12 Monkeys" (1995), "Last Man Standing" (1996), "The Fifth Element" (1997), "Armageddon" (1998), "The Sixth Sense" (1999), "Hart's War" (2002), "Tears of the Sun" (2003), "Hostage" (2005), "Lucky Number Slevin" (2006), "Surrogates" (2009), "Moonrise Kingdom" (2012), "Rock the Kasbah" (2015) şi "Motherless Brooklyn" (2019).

Bruce Willis a fost nominalizat de cinci ori la Globul de Aur, câştigând un premiu pentru rolul din "Moonlighting", şi de trei ori la trofeele Primetime Emmy, obţinând două.

A fost recompensat şi cu o stea pe Hollywood Walk of Fame în anul 2006.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB