Imagini dramatice după cutremurul din Turcia. Copii aflați sub dărâmături, oameni resuscitați pe ruine VIDEO

Imagini dramatice după cutremurul din Turcia. Copii aflați sub dărâmături, oameni resuscitați pe ruine VIDEO

Risc Seismic

Ankara a cerut ajutor internațional. Ultimul bilanț cunoscut este de peste 3.419 de morţi în Turcia, 1.602 în Siria şi circa 19.500 de răniţi în cele două țări.

Copil prins sub dărâmături în Siria FOTO: captură Twitter

Salvatorii implicați în acțiunile de căutare sub dărâmături a supraviețuitorilor cutremurului care a zguduit Turcia și Siria au surprins imagini dramatice. Multe din aceste imagini au fost postate pe rețelele sociale și arată copiii scoși de sub dărâmături, oameni resuscitați pe grămezile de moloz, strigăte de ajutor.

Organizația umanitară White Helmets (Căștile Albe) estimează că în Siria numărul victimelor, morți și răniți, la peste 3.000.

Într-un sat din Siria, la nord de Alep, un băiat de câțiva ani, a fost scos de sub dărâmături după ce salvatorii au văzut un picior desculț ieșind de sub niște plăci de beton. Copilul a fost salvat și dus într-o salvare, unde i s-au făcut manevre de resuscitare, revenindu-și într-un final.

Voluntarii de la Căștile Albe cer asistență internațională și ajutor umanitar, spunând că fiecare clipă contează pentru salvarea unei vieți

Bilanțul victimelor se agravează de la oră la alta . Autoritățile turce tocmai au oferit noi date: 3.419 morți și aproape 16.000 de răniți. În plus, aproape 5.000 de clădiri s-au prăbușit complet.

În Siria, ultimul bilanț cunoscut este de 1.602 morți și peste 3.500 de răniți.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,7 a zguduit în zorii zilei de luni partea central-sudică a Turciei și a afectat totodată nord-vestul Siriei. Acest seism, cel mai grav din ultimii aproape 25 de ani în Turcia, a fost urmat de altele două majore, cu magnitudini de 6,7 și 7,6. Ankara a cerut ajutor internațional.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…