Imagini extrem de rare. Momentul în care un elan care își pierde coarnele VIDEO

Imagini extrem de rare. Momentul în care un elan care își pierde coarnele VIDEO

În cea mai mare parte a vieții sale, Derek Burgoyne a fost un vânător de comori, parcurgând mlaștinile, pădurile și câmpurile deschise din estul Canadei în căutarea trofeului său prețios: coarnele de elan. Săptămâna trecută a avut noroc și a surprins cu o dronă cum un elan și-a pierdut coarnele.

Drona bărbatului a suprins trei elani, așezați într-un luminiș. Animalele au început să se agite în timp ce drona era deasupra, iar Burgoyne a dirijat-o să urmărească pe unul dintre ei, care încă avea coarnele.

Înainte de a le arunca, animalul a început să-și clatine ușor capul, iar imediat după ce coarnele s-au desprins, a luat-o la goană.

„Am mai văzut elani care și-au pierdut coarnele, dar acesta a fost un alt nivel", a declarat el pentru The Guardian .

Canadianul cu coarnele de elan / Foto: Captură Video / The Guardian

Elanul suferă modificări fizice pe măsură ce se instalează iarna și hrana devine mai puțină. Pentru a economisi energie, masculii mai în vârstă își pierd în mod natural coarnele atunci când temperaturile scad, crescându-le o pereche nouă în primăvară.

Coarnele căzute, împrăștiate pe solul pădurii, sunt frecvent observate atunci când zăpada se retrage, însă imaginile cu pierderea coarnelor sunt rare.

FOTO Captură video

FOTO Captură video

Luna trecută, un elan din Alaska a ajuns pe prima pagină a ziarelor internaționale după ce pierderea coarnelor a fost surprinsă de o cameră de luat vederi.

Dar imaginile filmate de Burgoyne sunt și mai semnificative pentru pădurar, care este un „vânător de coarne" de o viață.

„Îmi place să fiu în pădure. Este un exercițiu grozav și este distractiv să urmărești elanii pe timpul iernii și să le cauți șoproanele primăvara. Fiecare exemplar pe care îl găsești se simte ca și cum ar fi primul. Nu se învechește niciodată", a spus el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...