Imagini memorabile de la debutul lui Toma Caragiu în primul film color românesc

Imagini memorabile de la debutul lui Toma Caragiu în primul film color românesc

Cineclic a dat publicității imagini memorabile de la debutul lui Toma Caragiu. „Nufărul roșu“ este primul film artistic românesc de lung metraj în culori.

Toma Caragiu la debut Colecție Cineclic

„Nufărul roșu“ este primul film color românesc ecranizat în anul 1955 după nuvela „Nufărul roșu” de Petre Luscalov.

Povestea filmului are loc în Lunca Dunării. Mai mulți elevi, mobilizați de exemplul unei pioniere, își însușesc și impun celor nedisciplinați o conduită școlărească și socială exemplară. În acest film, Toma Caragiu a debutat ca actor de film. Alături de el au mai evoluat Costache Antoniu, Nucu Păunescu, Marietta Sadova, Pip Tintea și Aurelia Sorescu.

Producția filmului a început la 16 martie 1955 a început. Filmările exterioare au avut loc în Herăstrău, la Mogoșoaia, Balotești, iar cele interioare în studiourile de la Floreasca. Din cei 2.271 de metri ai peliculei, 1.831 s-au păstrat la Arhiva Națională de Filme.

Toma Caragiu a fost unul dintre cei mai mari actori ai teatrului şi filmului românesc, jucând în 41 de filme. El a interpretat cu precădere roluri de comedie, dar a jucat şi în drame.

În seara de 4 martie 1977 , artistul a murit la vârsta de 51 de ani. Toma Caragiu ieşise pe scara blocului ca să-şi conducă un bun prieten, pe regizorul Alexandru Bocăneţ.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?