Imagini spectaculoase. Momentul în care o dronă a partizanilor bieloruși aterizează pe un avion-spion rusesc VIDEO

Imagini spectaculoase. Momentul în care o dronă a partizanilor bieloruși aterizează pe un avion-spion rusesc VIDEO

Imaginile au fost verificate de un site de investigații, care susține că avionul care apare în filmare este în aceeași poziție cu avionul surprins din satelit cu câteva zile înainte.

Traiectoria dronei care a aterizat pe avionul-spion FOTO: Twitter

Foști ofițeri de securitate bieloruși, care fac parte din organizația de partizani BYPOL, a postat câteva imagini filmate cu o dronă. Se vede cum aceasta intră în zona aeroportului militar din Minsk și aterizează pe radarul unui avion de spionaj rusesc A-50.

Vorbim de o acțiune de sabotaj a opoziției din Belarus, în urma căreia avionul de supraveghere și comandă A-50, care valorează peste 300 de milioane de euro, a fost avariat.

Drona a zburat la mică înălțime, s-a rotit în jurul avionului, apoi a aterizat direct pe radar, după care decolează din nou și revine pe aeroportul militar aflat lângă Minsk. Opoziţia din Belarus aflată în exil susține că a fost „cea mai de succes operaţiune de sabotaj” de la începutul războiului din Ucraina.

„Partizanii au confirmat succesul unei operaţiuni speciale care vizează aruncarea în aer a unui avion rusesc rar pe aerodromul Maciulişci, lângă Minsk”, a scris pe Twitter Franak Viacorka, consilier al opozantei Svetlana Tihanovskaia.

Avionul rusesc de spionaj extrem de scump a fost avariat pe părțile frontale și centrale ale aeronavei, precum și radarul și antena acesteia.

Avionul a fost folosit anterior pentru a localiza ținte pentru atacurile cu rachete rusești asupra Ucrainei, în special de către avioanele de luptă rusești MiG care transportă rachete hipersonice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...