Imagini video inedite din timpul călătoriei secrete a lui Vladimir Putin în Finlanda VIDEO

Imagini video inedite din timpul călătoriei secrete a lui Vladimir Putin în Finlanda VIDEO

Postul de televiziune finlandez YLE a prezent un videoclip exclusiv din timpul călătoriei în Finlanda, în 1990, a lui Vladimir Putin, care pe atunci lucra în primăria orașului natal Sankt Petersbourg, dar încă era ofițer KGB activ.

Filmările inedite îl arată pe Vladimir Putin, îmbrăcat în trening, având o tunsoare mai lungă, jucând tenis de masă, pescuind, aruncând săgeți și ospătându-se.

Postul TV a obținut filmul de amatori dintr-o sursă anonimă. A fost filmat de 1 Mai 1990, la scurt timp după ce Putin – atunci în vârstă de aproximativ 40 de ani și ofițer KGB – devenise consilier al lui Anatoli Sobciak, primarul Sankt Petersburgului la acea vreme.

În videoclip, Putin și Sobciak joacă tenis de masă împotriva gărzilor de corp ale primarului. La un moment dat, Putin zâmbește. Se scarpină în mod repetat la gât.

Petrecerea continuă cu o partidă de pescuit. Putin, aparent conștient că este filmat, stătea cu spatele la cameră.

La întoarcere, soția de atunci a lui Putin, Liudmila, este văzută eviscerând captura, o știucă. Cele două fiice ale lor, Maria și Katerina, apar și ele în filmare.

Videoclipul a fost filmat la o vilă de oaspeți corporativă deținută de o companie finlandeză, Thomesto, care a importat cherestea din Rusia . Vila era situată pe insula Torsö, în Raseborg, la aproximativ 60 de mile vest de Helsinki, pe coasta de sud a Finlandei.

Putin s-a întors la Leningrad – acum Sankt Petersburg – în 1990, după ce a petrecut cinci ani ca ofițer KGB în orașul est-german Dresda. S-a alăturat echipei lui Sobciak și a devenit șef al comitetului pentru relații externe, responsabil pentru tranzacțiile comerciale și investițiile străine.

Din această perioadă datează primele acuzații de corupție împotriva lui Putin. Putin susține că a demisionat din KGB în august 1991, în semn de protest față de lovitura de stat nereușită împotriva lui Mihail Gorbaciov. Potrivit sursei YLE, Putin a confirmat că lucra pentru agenția de spionaj în timpul vizitei.

Videoclipul arată grupul luând un prânz relaxat cu bere și vin în interiorul unei clădiri din piatră. Sobciak stă în fruntea mesei. Când primarului i se servește o bucată mare de carne, Putin face o glumă despre economia de piață – introdusă în Rusia după prăbușirea comunismului.

Potrivit sursei YLE, Putin a vorbit foarte puțin în vila de la Raseborg. El a pus o întrebare: ce s-ar întâmpla dacă „un milion și jumătate de ruși” ar trece granița în Finlanda. La acea vreme, rușii sufereau de o lipsă acută de alimente și bunuri de bază.

În anii 1990, Putin a vizitat des Finlanda. Aparițiile sale ulterioare ca prim-ministru și președinte al Rusiei au fost atent controlate. YLE a spus că videoclipul este „departe de imaginea macho, dictatorială pe care Putin și-a croit-o de atunci”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat