Imaginile din satelit arată că la baza nord-coreeană unde s-ar pregăti un test nuclear se joacă volei

Imaginile din satelit arată că la baza nord-coreeană unde s-ar pregăti un test nuclear se joacă volei

Experții militari ai SUA, care avertizau recent asupra iminenței unui nou test nuclear nord-coreean, au fost surprinși să vadă în imaginile captate din satelit cum la baza militară unde se așteptau să fie efectuat respectivul test se joacă volei, relatează agenția Reuters.

Sursa foto: Airbus Defense & Space/38 North/Pleiades CNES/Spot Image via AP

În contextul tensiunilor în creștere între Washington și Phenian, analiștii credeau că vor observa activități care să sugereze pregătirea unui explozii nucleare subterane la baza nucleară Punggye-ri. 'Vedem că în trei locații ale bazei — în zona administrativă principală, la centrul de comandă și în cazărmile de lângă centrul de comandă — ei joacă volei', afirmă Joe Bermudez, expert în cadrul '38 Nord', un proiect în cadrul căruia sunt monitorizate activitățile militare nord-coreene.

El a avansat două ipoteze care ar putea explica această constatare. Prima ar fi că militarii nord-coreeni ar putea fi într-un 'mod stand-by', adică în așteptarea unui ordin, iar cea de-a doua sugerează o manevră de a crea confuzie, Phenianul știind că respectiva bază este monitorizată permanent.

Experții americani și sud-coreeni afirmă de câteva săptămâni că armata nord-coreeană ar putea efectua în orice clipă un nou test nuclear. Momentul cel mai probabil pentru acest test a fost considerat ziua de 15 aprilie, care coincidea cu sărbătoarea denumită 'Ziua Soarelui', aniversarea fondatorului țării, Kim Ir-Sen, bunicul actualului lider, Kim Jong-Un, ceea ce însă nu s-a întâmplat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ultimele cifre din sondaje: PNL câștigă detașat. AUR intră în Parlament / PSD nu trece de 25%, USR PLUS nu trece…

2 Serverele ASESOFT, confiscate de FBI?

3 Eurodeputata PSD, imbecila de Grapini, amenință cu judecata Times New Roman pentru gluma asta!

4 Fraților, nevasta ăstuia s-a supărat că i-a luat doar un apartament de 200.000 de euro pe Faleză, la Constanța…

5 VIDEO Se deschide circulația pe Autostrada A10 Sebeș - Turda, Lot 1, cu restricții și lucrări rămase de execut…