Imamul al-Sadr face greva foamei până la încetarea violenței în Irak

Imamul al-Sadr face greva foamei până la încetarea violenței în Irak

Unul dintre liderii mișcării sadriste, Hassan al-Azari, a spus că lupta împotriva corupției nu este o scuză pentru acțiuni violente.

Susținători ai clericului irakian, purtând poza acestuia. Foto: Arhiva Adevărul

Influentul imam șiit Muqtada al-Sadr a intrat luni în greva foamei, până la încetarea violențelor din Irak, țară care a fost cuprinsă de protestele susținătorilor să, a declarat unul dintre liderii mișcării sadriste, Hasan al-Azari, pe pagina sa de Facebook

Eminența Sa este în greva foamei până când violența și utilizarea armelor încetează”, a spus sadristul într-un comunicat. Al-Ahari a subliniat că lupta împotriva oficialilor corupți nu este o scuză pentru acțiuni violente.

La apogeul demonstrațiilor de la Bagdad, premierul Mustafa al-Kazimi i-a cerut ajutor lui al-Sadr pentru ca imamul să-și îndemne susținătorii să părăsească incinta instituțiilor statului. Al-Sadr nu a răspuns public la apelul premierului irakian.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…